DOLAR 32,5946 0.36%
EURO 34,8646 0.36%
ALTIN 2.504,480,82
BITCOIN 21049791,65%
İzmir
21°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Torbalı kararına AK Parti kanadından ilk tepkiler

Torbalı kararına AK Parti kanadından ilk tepkiler

ABONE OL
4 Haziran 2021 17:22
Torbalı kararına AK Parti kanadından ilk tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Torbalı'da gerçekleşen seçim kararını yürütmeyi durdurma talebiyle yargıya taşıyan AK Parti'nin talebi mahkeme tarafından reddedildi. Kararı değerlendiren Cumhur İttifakı kanadı temsilcileri, yargı kararına saygılı olduklarını ancak kararı hukukçuların incelemesinden sonra ne yapacaklarına karar vereceklerini belirtti. Öte yandan Cumhur İttifakı kanadının karara bölge idare mahkemesine itiraz başvurusunda bulunacağı belirtiliyor. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un vefatının ardından mecliste meclis üyeleri arasında yapılan seçimlerde CHP adayı Mithat Tekin kazanarak belediye başkanı seçilmişti. Seçimde usulsüzlük yapıldığını savunan AK Parti ise Torbalı seçimini yargıya taşımıştı. Mahkeme konuyla ilgili kararını açıklayarak, AK Parti'nin yürütmeyi durdurma talebini reddetti. 

Konuyu değerlendiren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, gerekçeli kararı gördükten sonra kanuni haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirtti. 

KEREM ALİ SÜREKLİ: KANUNİ HAKLARIMIZI SONUNA KADAR KULLANACAĞIZ 

İl Başkanı Sürekli, "Gerekçeli kararı göreceğiz. Kanuni haklarımızı sonuna kadar sonuna kadar kullanacağız" değerlendirmesini yaptı. 

Kararın henüz kendilerine ulaşmadığını belirten AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, kararı hukukçularla birlikte değerlendireceklerini belirtti.

SELMAN GÜNAYDIN: KARAR ELİMİZE ULAŞMADI, İNCELEYİP…

AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Günaydın, “Daha elimize karar ulaşmadı. Kararı görmedik. Karar elimize ulaştığı zaman hukukçu arkadaşlarımızla oturup inceleyip değerlendireceğiz. Alacağımız karara göre gerekli adımı atacağız. Yarın toplantı yaptıktan sonra karar vereceğiz” dedi.

VEYSEL ŞAHİN: BİZE GÖRE HUKUKSUZLUK YAPILMIŞTIR AMA

Yargı kararını değerlendiren Cumhur İttifakı ortağı MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ise, “Reddine karar verilmiş sanıyorum. Hukuk karar. Yargı Bir şey demişse, bizim görüşümüz bu değil, böyle olduğuna inanmıyoruz. Seçimlerde bir hukuksuzluk yapılmıştır bize göre. Ama yargının verdiği karara da Bir şey diyemem” değerlendirmesini yaptı.

A

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP