DOLAR 32,3214 0.21%
EURO 35,1413 0.01%
ALTIN 2.297,500,89
BITCOIN 2281671-0,73%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Türkiye’den Finlandiya’nın NATO üyeliğine vize

Türkiye’den Finlandiya’nın NATO üyeliğine vize

ABONE OL
17 Mart 2023 17:34
Türkiye’den Finlandiya’nın NATO üyeliğine vize
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'nın NATO üyeliği için TBMM'de onay sürecinin başlatılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Finlandiya'nın deprem sırasında uzattığı yardım eli ve gönderilen yardımlar için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları ele aldık. Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine desteğini güçlü şekilde devam ettirmesini önemsiyorum. DEAŞ'ı sahada hezimete uğratan tek NATO üyesi biziz.

Türkiye NATO'nun açık kapı politikasını güçlü savunucuları arasında yer alıyor. Finlandiya'nın üçlü muhtıradaki taahhütlerini yerine getirmek için samimi adımlar attıklarnı gördük. Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün meclis sevk edilmesini sürecini başlatıyoruz.''

''FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİĞİ İSVEÇ OLMADAN TAMAMLANAMAZ''

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise ''Çok üzücü bir afet felaket yaşandı bunun neticesinde de insanlar ortak fayda iyilik için çalışmanın önemini gördüler. Bunun örneklerini uluslararası arenada çoğaltabiliriz. Teşekkürlerimi iletmek isterim bence siz her yerde herkesle görüşebilen konuşabilen çok az kişiden birisiniz. Belki de sadece siz bunu yapan tek kişiniz. 

NATO üyeliğimiz konusunda ifade ettiğiniz haberleri almak bizi çok memnun ediyor. Bugün atılan imza TBMM'nin onay sürecini başlattığına dair çok önemli bir gösterge. Bir komşumuz da var İsveç. Kendileri iyi insanlar iyi bir halk. Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği İsveç olmadan tamamlanamaz. Çünkü ortak çıkarlarımız var. İki komşu ülkeyiz Baltın Denizi'nde kıyımız var.''

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP