DOLAR 32,3709 0.15%
EURO 34,9618 -0.33%
ALTIN 2.323,780,20
BITCOIN 22760110,52%
İzmir
18°

AÇIK

üst menü altı
Twitter'dan Elon Musk'a yeni teklif

Twitter'dan Elon Musk'a yeni teklif

ABONE OL
9 Haziran 2022 17:37
Twitter'dan Elon Musk'a yeni teklif
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twitter, milyarder iş insanı Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık sosyal medya platformunu satın alma sürecini ilerletmek için yüz milyonlarca günlük Tweet'e dair ham veriye erişim sunmayı planlıyor.

Anlaşmaya dahil olan avukatlar ise bu veri paylaşım anlaşmasını onaylamadı.

Musk, daha önce anlaşmanın çeşitli yönleri hakkında sesini yükseltmiş olmasına rağmen, Twitter'da herhangi bir yorum yapmadı.

Twitter, şirketin Musk ile "işbirliği içinde" bilgi paylaşmaya devam ettiğini söyledi.

Nisan ayında Twitter'ı satın almak için yasal olarak bağlayıcı bir anlaşma imzalayan Musk, şirket platformunda sahte hesapların yaygınlığı hakkında daha fazla bilgi sağlamadıkça anlaşmanın devam edemeyeceğini iddia ediyor.

Musk herhangi bir kanıt sunmadan, Twitter'ın dolandırıcılığı ve yanlış bilgiyi teşvik eden otomatik spam bot hesaplarının sayısını önemli ölçüde hafife aldığını savunmuştu.

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, Twitter'ın spam botunun ve sahte hesaplarının kapsamını ifşa etmediği iddiasıyla, Twitter'daki bu durumu araştıracağını söyleyerek şirket hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu.

Twitter'ın bildirdiği teklif, Musk'ın anlaşmanın geleceği hakkında şüphe uyandırmak için spam bot sorununu kullanma girişimlerini köreltebilir.

Musk avukatları, şirketi Twitter'daki gerçek bot hesap sayısı hakkında bilgi vermeyi reddetmekle suçluyor.

Sahte sosyal medya hesapları yıllardır bu mecralardaki en büyük sorun. Reklamcılar, parayı nereye harcayacaklarını belirlemek için sosyal medya platformları tarafından sağlanan kullanıcı sayısına güveniyorlar. Spam botları bazı mesajları güçlendirmek için olduğu gibi dezenformasyon yaymak için de kullanılıyor.

Sahte hesaplar sorunu Twitter ve yatırımcıları tarafından bilenen bir problem. Şirket, bot tahminlerini yıllardır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na açıklarken, tahminlerin düşük olarak ifade edilmiş olması mümkün.

Twitter CEO'su Parag Agrawal, Twitter'ın sürekli olarak hesaplarının yüzde 5'inden azının spam olduğunu tahmin ettiğini söylemişti. Ancak Musk, mayıs ayında bir tweet'te Twitter hesaplarının yüzde 20'sinin veya daha fazlasının sahte olduğunu iddia etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP