DOLAR 32,5958 0.34%
EURO 34,8404 0.23%
ALTIN 2.512,431,14
BITCOIN 20932481,65%
İzmir
20°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Yine müzik yayını… 4 cami birden

Yine müzik yayını… 4 cami birden

ABONE OL
26 Mayıs 2022 12:18
Yine müzik yayını… 4 cami birden
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, merkezi ezan sistemine girilerek, 2 caminin hoparlöründen müzik yayını yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından müftülük görevlilerinin müdahalesiyle ses sistemi kapatıldı.

Sosyal medyada, Torbalı'nın Ayrancılar Mahallesi'ndeki 2 ayrı camiden Bülent Ersoy'un 'Yüzünü Göremem' isimli şarkısının çalındığı video paylaşıldı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüler üzerine, dün sat 22.00 sıralarında meydana geldiği belirtilen olayla ilgili soruşturma başlattı. Konuyla ilgili Torbalı Kaymakamlığı'ndan DHA'ya yapılan açıklamada, merkezi ezan sistemine girilerek yaklaşık 50 saniye boyunca müzik yayını yapıldığı bildirildi. Açıklamada, olay hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı da belirtildi. Öte yandan müftülük görevlilerinin hemen müdahale ederek ses sistemlerini kapattığı da kaydedildi.

İzmir'de, 20 Mayıs 2020'de bazı bölgelerdeki camilerin merkezi ezan sistemine girilerek İtalyan partizan marşı olarak bilinen 'Çav Bella' ile ertesi gün de Bornova ve Bayraklı ilçelerinde Selda Bağcan'ın seslendirdiği 'Yuh Yuh' isimli parçalar çalınmıştı. Bunun üzerine İzmir İl Müftülüğü, yapılan bu saldırılara tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmişti.

İzmir'de cami hoparlöründen müzik yayını yapıldı (2)

4 CAMİDEN AYNI ANDA MÜZİK YAYINI OLMUŞ

İzmir'in Torbalı ilçesinde, merkezi ezan sistemine girilerek, cami hoparlörlerinden 'Bülent Ersoy'un Yüzünü Göremem' isimli şarkısının dinletilmesi ile ilgili soruşturma sürerken aynı anda 4 camiden müzik yayını yapıldığı belirlendi.

Öte yandan, normalde merkezi sistemde ezandan sonra caminin bağlantısının kesilmesi gerektiği öğrenildi. Ancak, bu bağlantının kesilmemiş olması nedeniyle müzik yayının söz konusu camilerin hoparlörlerine iletildiği kaydedildi. Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Ayrancılar Mahallesi'nde, hem müzik yayınının yapıldığı camilerin imamlarının hem de görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

'PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Olay sırasında Yunus Emre Camii'nin önündeki kıraathanede bulunan vatandaşlardan Adem Kutlu, "Bu olayların provokasyon olduğunu düşünüyorum. Hocamızın da bir kabahatinin olduğunu düşünmüyorum. Ben şarkıyı duydum, bunu yapanın kim olduğunu bilmiyoruz, jandarma gerekli araştırmaları sürdürüyor. Hemen müdahale edildi ve şarkı kesildi. Yapanlar inşallah bulunur" dedi.

Kahvehane işletmecisi Mustafa Alkan da "Namazdan sonra 3-5 saniye şarkı çaldı ama ne olduğunu, hangi şarkı olduğunu bilmiyorum. Ben de duydum şarkıyı. Fazla sürmeyip hemen kesildi. Duyduğumuz kadarıyla merkezi sistemden olmuş" dedi. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP