DOLAR 32,5506 0%
EURO 34,8421 -0.09%
ALTIN 2.438,640,37
BITCOIN 2110468-2,82%
İzmir
23°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Yunanistan Ege’de silahlanmaya hız verdi

Yunanistan Ege’de silahlanmaya hız verdi

ABONE OL
18 Mart 2023 10:23
Yunanistan Ege’de silahlanmaya hız verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan’ın ABD’den talep ettiği amfibi taarruz saldırı araçlarına ABD kongresinden onay çıktığı belirtildi. Yunanistan buna göre ABD’den 268 milyon dolara 76 adet amfibi taaaruz, komuta ve kurtarma aracı ile ekipmanlarını satın alacak. ABD’den alınacak zırhlı taarruz araçlarının Ege’deki adalarda konuşlandırılacağı belirtildi.

Yunanistan'ın geçtiğimiz yıl ABD'den istediği son derece modern donatılmış ve etkili amfibi saldırı araçlarının ABD kongresinden satış onayı çıktığı belirtildi.

ABD, Dış Askeri Satışlar (FMS) programı aracılığıyla yapılacak ve sözleşmenin maliyeti 268 milyon dolar olarak belirlenen satışın Savunma Güvenliği İşbirliği Teşkilatı denetiminde gerçekleştirileceği belirtildi.

Kongre verdiği karardan sonra yaptığı açıklamada Yunanistan’ı Avrupa’da siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için önemli bir rol oynayan kritik bir NATO müttefiki olarak nitelendirdi.

Satın alınacak araçlar arasında 63 adet AAVP 7A1 amfibi taaruz saldırı aracı, 9 adet amfibi taaaruz komuta aracı (AAVC-741) 4 adet amfibi taaruz kurtarma aracı (AAVR-7A1), makinalı tüfekler, MK-19 el bombası fırlatıcıları, Termal Gözleme Sistemleri, destek ekipmanı, Kalibrasyon Hizmetleri ve Takip Desteği'nin yer aldığı belirtildi.

EGE'DEKİ ADALARDA KONUŞLANACAKLAR

Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos yaptığı bir açıklamada, yürütülen silahlanma programlarına atıfta bulunarak, Atina’nın adalara gitmek üzere ABD’den birkaç düzine zırhlı araç beklediğinden bahsetmişti. Amfibi AAV-7 tanklarının, Yunan deniz piyadelerinin karaya çıkarmaları için opera

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP