DOLAR 32,3658 0.14%
EURO 35,0597 -0.15%
ALTIN 2.322,600,17
BITCOIN 22890762,41%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Pınar Karşıyaka’dan kansere karşı pembe gözlük

Pınar Karşıyaka’dan kansere karşı pembe gözlük

ABONE OL
27 Mart 2023 11:33
Pınar Karşıyaka’dan kansere karşı pembe gözlük
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, kanser haftasında farkındalık yaratmak için pembe gözlük takarak sahaya çıktı. 1-7 Nisan Kanser Farkındalık Haftası kapsamında toplumda kanser bilincini yükseltmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Pınar Karşıyaka'nın basketbolcuları, Türk Telekom maçı öncesi sahaya pembe gözlüklerle çıktı. 

Basketbol Süper Ligi'nin 22'nci haftasında Türk Telekom'la karşılaşan Pınar Karşıyaka'nın oyuncuları, iddialı maç öncesi farklı bir etkinliğe imza attı. Tüm oyuncular sahaya pembe gözlüklerle çıktı. Ellerinde de, "Kanser haftası boyunca pembe gözlüklerimizi takıyor, kansere karşı erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekiyoruz, kansere farklı çerçeveden bak" yazılı pankart taşıyan oyuncuları, maçı izlemek üzere Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nu dolduran taraftarlar da alkışladı.

""

DİKKAT ÇEKİCİ BİR EYLEM

Medicana International İzmir Hastanesi'nin sağlık sponsorluğunu sürdürdüğü Pınar Karşıyakalı basketbolcuların gerçekleştirdiği eylemi çok anlamlı bulduklarını ifade eden seyircilerden Serra Yüceren, "Özellikle meme kanseri, kadınlarda oldukça sık görülen bir hastalık ve önceden fark edilirse tedavisi olan bir hastalık. O yüzden kadınların 40 yaşından sonra taramaya gitmesi gerekiyor bence. Bugün kansere karşı farkındalık oluşturulması çok hoşuma gitti. Dikkat çekici bir eylem oldu" dedi.

Oyunculardan Deniz Kılıçlı'nın babası Derya Kılıçlı ise "Kanser maalesef bizimle birlikte yaşamaya devam edecek bir hastalık. Gerekli önlemleri almamız lazım. Kanserde en önemli şey, erken teşhis. Genelde, 'Bana bir şey olmaz' denir ama kanser maalesef son derece yaygınlaştı. Bu yüzden farkındalık çok önemli. Oğlum Deniz Kılıçlı da bir oyuncu olarak kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla pembe gözlük taktı, ben de taktım" diye konuştu.(DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP