17 yaşında katledilen Atlas’ın annesi: ‘Onlar çocuk değil cani’

İstanbul Güngören’de 14 Ocak gecesi meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Atlas Çağlayan, 15 yaşındaki bir çocuk tarafından sustalı bıçakla katledildi. Oğlunu toprağa veren anne Gülhan Çağlayan, faillerin yaşlarının küçük olmasına rağmen birer "cani" gibi hareket ettiklerini vurgulayarak en ağır cezanın verilmesini istedi.

Mehmet Nesih Özmen Mahallesi’nde yaşanan olayda, birbirini tanımayan iki grup arasında çıkan “yan baktın” tartışması kısa sürede kanlı bir kavgaya dönüştü.

E.Ç. (15) isimli şahsın, Atlas Çağlayan’ı göğsünden bıçakladığı anlar ve sonrasında yaşananlar tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

“15 yaşındaki çocuk değil, 15 yaşındaki caniler”

Cenaze işlemlerinin ardından konuşan anne Gülhan Çağlayan, adaletin yerini bulması için sesini duyurmaya çalıştı.

Acılı annenin sözleri yürekleri dağladı: “Atlas’ım için adalet istiyorum. Oğlum her gün gittiği kafenin önünde caniler tarafından bıçaklandı. Bunları yapanlar 15 yaşında olabilir ama onlar çocuk değil, caniler. Benim çocuğumun elinde neden bıçak yoktu? Ben oğlumu toprağın altına koydum, yavrum toprak oldu. Onlar da bir ömür o cezayı çeksinler, başka annelerin yüreği yanmasın.”

Olay gecesi: “Anne kardeşimin yanına gidiyorum”

Oğlunun evden son çıkışını anlatan anne Çağlayan, Atlas’ın kendisini iş çıkışında evde beklediğini söyledi. Eve geldikten kısa bir süre sonra Atlas’ın, kardeşinin yanına gitmek için dışarı çıktığını belirten anne, dakikalar sonra gelen acı haberle dünyasının yıkıldığını ifade etti.

Katil zanlısı tutuklandı

Olay yerinden kaçmaya çalışan 15 yaşındaki katil zanlısı E.Ç., polis ekipleri tarafından suç aleti olan “sustalı” bıçakla birlikte kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen çocuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.tİlginizi çekebilir: Ümit Karan’ın ifadesi ortaya çıktı

Demokrat Gündem

Exit mobile version