3 ilde 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlarla İstanbul, Mardin ve Manisa’daki 3 ayrı faili meçhul cinayetin çözüme kavuşturulduğunu duyurdu. Son operasyonlarla birlikte, Nisan 2026’dan bu yana aydınlatılan dosya sayısı 40’a ulaştı.

3 ilde 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı!

Yıllardır tozlu raflarda bekleyen dosyalar, yeni teknolojik imkanlar, HTS kayıtları, daraltılmış baz analizleri ve yeni delillerle tek tek yeniden açıldı. Mardin Nusaybin’de 2012 yılında katledilen İsmail Akın ile 10 yaşındaki kızı Elif Akın cinayeti 14 yıl sonra çözüldü. Beyanlardaki çelişkilerin değerlendirilmesi sonucu 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı, 1 zanlıyı yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

İstanbul’da 2022’den bu yana kayıp olarak aranan Zeynep Yıldırım’ın da cinayete kurban gittiği kesinleşti. Başka bir suçtan tutuklu bulunan şüpheli Fethi Dağlı’nın yer gösterme işlemi sonucunda ulaşılan cesedin Adli Tıp incelemesinde Yıldırım’a ait olduğu tespit edildi. Manisa Akhisar’da 2016’da öldürülen Abdurrahman Aysu cinayetine ilişkin ise Manisa, Bursa ve İstanbul’da gerçekleştirilen baskınlarda 7 şüpheli yakalandı.

Kurulduğundan Bu Yana 46 Maktulün Dosyası Çözüme Kavuştu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, 24 Nisan 2026 tarihinde kurulan Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın bilançosunu da paylaştı. Gürlek, Daire Başkanlığı koordinasyonunda bugüne kadar 40 dosyada toplam 46 maktul ve 7 yaralının bulunduğu olayların aydınlatıldığını belirtti.

“Aradan kaç yıl geçerse geçsin hiçbir dosyayı unutmayacağız” vurgusu yapan Bakan Gürlek, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak eski dosyalardaki delillerin titizlikle incelenmeye devam edeceğini ifade etti.

3 ilde 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı!
Demokrat Gündem

Exit mobile version