Sanık Karaduman, 7 ayda 7 binin üzerinde reçete yazarak 360 bin dolar kazandığını itiraf etti.
Konya’da özel kliniğinde uyuşturucu etkisi taşıyan ilaçları para karşılığı reçetelendirerek haksız kazanç sağladığı iddia edilen psikiyatri uzmanı Ferit Karaduman hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, Karaduman ile birlikte 71 kişi sanık olarak yargılanacak.
7 Ayda 7 Bin Reçete
İddianameye göre Karaduman, 2023 yılının Şubat ve Eylül ayları arasında, yurtdışında bulunduğu dönemde dahi 7 bin 71 e-reçete yazarak uyuşturucu etkisi bulunan ilaçların piyasaya sürülmesine zemin hazırladı.
Sağlık Bakanlığı’nın incelemelerinde, Karaduman’ın bu reçetelerden para kazandığı, paraların dekontunu görmeden reçete yazmadığı ve elde edilen gelirden pay aldığı ortaya çıktı.
350-360 Bin Dolar Kazanç İtirafı
Karaduman ifadesinde, reçete yazdığı kişilerden topladığı paralarla birkaç ayda 350-360 bin dolar kazandığını itiraf etti. Ayrıca, söz konusu reçetelerin uyuşturucu madde ticareti yapan kişilerce başka isimler adına düzenlenerek toplu şekilde eczanelerden teslim alındığı belirlendi.
71 Sanıklı Dava
Karaduman hakkında “Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan 19 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Soruşturma kapsamında, aralarında Karaduman’ın da bulunduğu 14 tutuklu ve toplam 71 sanık hakkında dava açıldı.
Uyuşturucu etkisi bulunan ilaçların yasadışı şekilde dağıtımına aracılık eden bu sistemin, WhatsApp gibi platformlar üzerinden organize edildiği ve Karaduman’ın devletin kendisine verdiği yetkiyi kötüye kullandığı vurgulandı.
İlginizi çekebilir: On ayda tam 21 bin şirket kepenk indirdi