Acil toplantı sonrası CHP’den şok karar! “Hepimiz adliye önündeyiz!”

CHP İzmir İlçe başkanları ve sözcü Deniz Yücel acil toplandı. Soyer ve Aslanoğlu'nun gözaltına alındığı 'kooperatif' operasyonuna karşı partinin yol haritası belirlendi. Yarın saat 11:00'da geniş katılımlı eylem yapılacak.

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir teşkilatı, son günlerde gündemi sarsan “kooperatif operasyonu” ile ilgili kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. CHP İzmir İlçe Başkanları, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in de katılımıyla bugün il başkanlığında bir araya geldi. Toplantıdan, yarın saat 11:00’da İzmir Adliyesi önünde geniş katılımlı bir basın açıklaması yapılması kararı çıktı.

ACİL TOPLANTI: OPERASYONA KARŞI YOL HARİTASI BELİRLENDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı’nda bugün (3 Temmuz Perşembe) gerçekleştirilen kritik toplantıda, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eski İZBETON A.Ş Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığı “kooperatif operasyonu”na karşı izlenecek stratejiler masaya yatırıldı.

Toplantıya CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in yanı sıra, İzmir’deki tüm ilçe başkanlarının katıldığı öğrenildi. Görüşmede operasyonun siyasi ve hukuki boyutları ele alınırken, partinin atacağı adımlar konusunda fikir birliğine varıldı.

YARIN SAAT 11:00’DA ADLİYE ÖNÜNDE TOPLANILACAK

Toplantıdan çıkan en önemli karar, yarın (4 Temmuz Cuma) saat 11:00’da İzmir Adliyesi önünde yapılacak basın açıklaması oldu. Açıklamaya, il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra, partililer ve kamuoyunun da katılımı bekleniyor.

Basın açıklamasında, operasyonun hukuki boyutları ele alınacak ve gözaltındaki partililere destek mesajları verilecek. Ayrıca, sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesine dair talepler dile getirilecek.

CHP İzmir teşkilatının bu hamlesi, son günlerde İzmir’de yaşanan ve 157 kişinin gözaltına alındığı operasyona karşı partinin en somut tepkisi olarak değerlendiriliyor. Operasyonun ardından İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yaptığı açıklamalarda, sürecin siyasi motivasyonlu olduğunu iddia etmişti.

Yarınki basın açıklamasında hangi mesajların verileceği ve nasıl bir kalabalığın toplanacağı merak konusu olurken, İzmir’de siyasi tansiyon yükselmeye devam ediyor.

Demokrat Gündem

Exit mobile version