Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının yeni A Takımı belli oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 20 Şubat 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları, devletin iki kritik icra organı olan Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında yeni bir dönemi başlattı. Kabine değişikliğinin ardından beklenen "Bakan Yardımcılığı" atamalarıyla, her iki bakanlığın üst yönetim kadrosu tamamen şekillendi.

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının yeni A Takımı belli oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Adalet ve İçişleri Bakanlıklarında üst düzey atamalar gerçekleştirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin birlikte çalışacağı yardımcılar belli olurken; atama listesinde yer alan vali ve bürokrat profilleri dikkat çekti.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Hakkari Valisi Ali Çelik, İçişleri Bakanlığı’nın yeni kurmayları oldu.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, kamu yönetiminde önemli bir revizyona gidildi. Atama usullerine dair kararnamede yapılan teknik değişikliklerin yanı sıra, özellikle İçişleri Bakanlığı’ndaki “Vali kökenli” yardımcı atamaları, sahada daha aktif bir yönetim sergileneceğinin sinyalini verdi.

Adalet Bakanlığı’nda Yargı Kökenli Güç Birliği

Yeni Adalet Bakanı Akın Gürlek’in ekibi, yargı camiasının yakından tanıdığı isimlerden oluştu.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına şu isimler getirildi:

Yargı reformu süreçlerinin hızlanması beklenen bu dönemde, yeni yardımcıların özellikle ceza mevzuatı ve uluslararası hukuk alanındaki tecrübeleriyle sürece katkı sunması bekleniyor.

İçişleri Bakanlığı’nda “Vali” Dönemi

İçişleri Bakanlığı’ndaki atamalar, mülki idare amirlerinin bakanlık merkezine çekilmesiyle stratejik bir boyut kazandı:

Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının yeni A Takımı belli oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
Demokrat Gündem

Exit mobile version