Eski CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekilinin 27 Mayıs 2026 tarihinde basına yansıyan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran açıklamalarına, hedefteki isimden çok sert ve net bir hukuki hamle geldi.
Kendisine yönelik iddiaları “mesnetsiz ve alçakça” olarak nitelendiren isim, iddiaların merkezindeki olayların aydınlatılması için hem İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi hem de Sulh Hukuk Mahkemesine delil tespiti talebiyle başvurdu.
RESMİ KURUMLAR GÖREVE ÇAĞRILDI: “KAYITLAR İNCELENSİN”
Yapılan resmi başvurularda, bahsi geçen iddiaların hiçbir karanlık nokta kalmaksızın açığa kavuşturulması talep edildi.İçişleri Bakanlığına sunulan soru önergesi ve mahkemeye iletilen delil tespiti dilekçesinde, olay günü ve yerine ait tüm teknik verilerin masaya yatırılması istendi. Başvuruda özetle şu taleplere yer verildi:
- Bölgedeki Emniyet kameraları, basın kameraları ve MOBESE kayıtlarının geriye dönük olarak titizlikle incelenmesi,
- Olay sabahı saat 07.00 sularında alana gelen ve nereden geldiği belirsiz olan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesi,
- “Olay çıkarmak amacıyla militan getirildiği” öne sürülen şahısların tek tek belirlenerek, iddiaların aslı astarı olup olmadığının ortaya çıkarılması.
“YA İSPAT ETSİNLER YA DA GERÇEKLER AÇIKLANSIN”
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, iddia sahibine adeta meydan okundu. İftiralara karşı sessiz kalınmayacağını belirten siyasetçi, açıklamasını şu sert sözlerle sürdürdü:
“Şahsıma yönelik bu alçak ithamlar; ya iddiayı ortaya atan kişi tarafından somut delillerle ispat edilmeli ya da yapılacak tespit ve incelemeler sonucunda gerçekler kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Arınmak için geldiğini iddia ederek iftirada bulunanları Allah’a havale ediyorum. Takdir Yüce Türk Milletinindir.”
Yaşanan bu son gelişmeyle birlikte, 27 Mayıs’ta başlayan “militan ve taşlama” tartışması, yargı ve yürütme makamlarının inceleyeceği resmi bir boyut kazanmış oldu. Gözler şimdi İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek yanıtlara ve mahkemenin kamera kayıtları üzerindeki inceleme kararına çevrildi.
İlginizi çekebilir: CHP’li Müslim Sarı’dan hukuki süreç açıklaması: “Karar kesinleşmediği için kurultay yapamıyoruz”