İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda gerçekleşen faaliyet raporu görüşmelerinin siyasi yankıları sürüyor.
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, meclisteki konuşmaları ve izlenen siyasi iletişime dair eleştirilerini dile getirdi.
“ÖNCELİĞİMİZ KENTİN GERÇEK SORUNLARI OLMALI”
Başkan Tugay’ın meclisteki ifadelerinin, AK Parti’ye ve İzmir milletvekillerine yönelik haksız ithamlar içerdiğini belirten Şebnem Bursalı, kent yönetiminde odaklanılması gereken asıl konuların altını çizdi. İzmir’in uzun süredir çözüm bekleyen temel problemleri olduğunu hatırlatan Bursalı; trafik, altyapı ve kentsel hizmetler gibi alanlarda daha somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
SİYASİ ÜSLUP VE ŞEFFAFLIK VURGUSU
Açıklamasında yerel yönetimin iletişim diline de değinen Bursalı, kentin gerçek gündeminin siyasi tartışmalarla veya yönlendirmelerle değiştirilmemesi gerektiğini savundu.
Siyasette kullanılan dilin daha yapıcı ve birleştirici olması yönünde çağrıda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, “İzmir’in yıllardır bekleyen sorunlarının sorumluluğunu üstlenmek ve bu sorunlara çözüm üretmek hepimizin ortak beklentisidir. Kentin, karşılıklı eleştirilerden ziyade; trafik ve altyapı gibi konularda sorumluluk bilinciyle yürütülecek çalışmalara ihtiyacı var. Bizler İzmir için çalışmaya devam edeceğiz. Kent yönetiminden beklentimiz de siyasi üslubun yapıcı bir zemine çekilmesi ve enerjinin hizmete odaklanmasıdır” ifadelerini kullandı.