DEMOKRAT GÜNDEM- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifası ve AK Parti’ye katılması siyaset gündeminin üst sıralarındaki yerini korurken, Ankara kulislerinde dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre AK Parti, 2029 yerel seçimlerinde Çerçioğlu’nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermeye hazırlanıyor.
Sözcü gazetesi yazarı Emin Özgönül’ün haberine göre, CHP tabanında ve Aydınlı seçmenler arasında oluşan sert tepki üzerine AK Parti, Çerçioğlu için yeni bir yol haritası belirledi. Parti içinde, “Aydın’da oy kaybettirir” endişesiyle Çerçioğlu’nun adaylık planı İzmir’e kaydırıldı.
“RÖVANŞ İZMİR’DE ALINACAK”
AK Parti kulislerinde, CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’de “sürpriz bir adayla denge değiştirilebilir” görüşü hakim. Partide, Çerçioğlu’nun yüksek tanınırlığı ve yönetim deneyiminin, İzmir’de değerlendirilmesi gerektiği savunuluyor.
AK Parti kanadı, bu hamleyle hem CHP’ye karşı bir rövanş almayı hem de Ege’de siyasi dengeyi değiştirmeyi hedefliyor.
CHP: “EGE’DE BİTİRECEĞİZ”
CHP ise bu gelişmeleri yakından izliyor. Parti kaynaklarına göre, Çerçioğlu’nun İzmir’den aday yapılması durumunda, hedef “İzmir’i tekrar kazanarak Çerçioğlu’nu tüm Ege siyasetinden silmek” olacak. 2024 yerel seçimlerinde Tunç Soyer’in yerine Cemil Tugay’ın aday gösterilmesi sonrası, Çerçioğlu’nun İzmir’i talep ettiği ancak bu talebin kabul edilmediği de kulis bilgileri arasında.
📌 Hatırlanacağı üzere, Çerçioğlu’nun 2024 seçimleri öncesinde İzmir adaylığı için nabız yokladığı ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tercihini Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan yana kullandığı belirtilmişti.
AK Parti’nin bu stratejik hamlesinin önümüzdeki yerel seçim sürecini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.