A Milli Takım 2026 Dünya Kupası’na erken veda etti

2026 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay’a 1-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, Avustralya yenilgisinin ardından ikinci müsabakada da puanla tanışamayarak turnuvaya grup aşamasında veda etmeyi garantiledi.

A Milli Takım 2026 Dünya Kupası’na erken veda etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Levi’s Stadyumu’nda oynanan D Grubu ikinci hafta mücadelesinde A Milli Futbol Takımı Paraguay ile karşı karşıya geldi.

Turnuvadaki ilk maçında Avustralya’ya mağlup olan kırmızı-beyazlılar, mutlak puan parolasıyla çıktığı mücadeleden de 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı. İki maç sonunda puan tablosunda sıfır çeken ay-yıldızlılar, matematiksel olarak turnuvanın dışına kaldı. Paraguay ise bu galibiyetle puanını 3’e yükselterek gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Şok Gol ve Direkten Dönen Beraberlik Şansı

Karşılaşmaya baskılı başlayan Paraguay, henüz 2. dakikada Matias Galarza’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Erken gelen golün ardından oyun kontrolünü eline almaya çalışan A Milli Takım, beraberlik için rakip kaleye yüklendi.

Mücadelenin 29. dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı köşe vuruşunda Kenan Yıldız’ın röveşata denemesi kalecide kalırken, en net fırsat 35. dakikada yakalandı. Kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun kullandığı serbest vuruşta Mert Müldür’ün kafa vuruşu direkten döndü ve milliler soyunma odasına 1-0 geride girdi.

VAR İncelemesi ve Sahada 10 Kişi Kalan Paraguay

Mücadelenin ilk yarısının son anlarında saha içi gerilimi yükseldi. 45. dakikada Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron ile Mert Müldür arasında yaşanan sözlü diyalog, hakem ekibinin dikkatini çekti. Almiron’un, ağzını kapatarak Mert Müldür’e yönelik ifadeleri üzerine VAR odası devreye girdi. Pozisyonu monitörden inceleyen hakem, 45+3. dakikada Almiron’u kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Paraguay, mücadelenin kalan ikinci yarısını 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Montella’nın Hamleleri ve Sonuçsuz Kalan Baskı

İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlayan Teknik Direktör Vincenzo Montella, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Barış Alper Yılmaz’ı sahaya sürdü. 59. dakikada Yunus Akgün ve İsmail Yüksek kenara alınırken, Can Uzun ve Deniz Gül oyuna dahil oldu. Ancak 10 kişi kalan rakibi karşısında aradığı golü bulamayan ay-yıldızlılarda, teknik direktör Montella 63. dakikada itirazları sebebiyle sarı kart gördü.

Maçın son bölümünde savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı yerini Orkun Kökçü’ye bıraksa da skor değişmedi ve mücadele Güney Amerika temsilcisinin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

A Milli Takım, gruptaki son maçında prestij mücadelesi için ev sahiplerinden ABD ile karşı karşıya gelecek. Paraguay ise gruptan çıkma yolunda Avustralya ile puan mücadelesi verecek.

Demokrat Gündem

Exit mobile version