Bakan Çiftçi açıkladı: Gülistan Doku şüphelisi Umut Altaş ABD’de aranıyor!

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Gülistan Doku soruşturmasında Jandarma’nın mezar yeri tespiti için teknik destek sağladığını açıkladı. Şüpheli Umut Altaş’ın Meksika üzerinden kaçak yollarla girdiği ABD’de arandığını belirten Çiftçi, "Hiçbir süreç karanlıkta kalmayacak" dedi.

Bakan Çiftçi açıkladı: Gülistan Doku şüphelisi Umut Altaş ABD’de aranıyor!

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Ankara’da medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye’nin kanayan yarası olan Gülistan Doku soruşturmasına dair çarpıcı bilgiler paylaştı.

Bakanlık bünyesinde mülkiye ve polis müfettişlerinden oluşan özel bir ekibin görevlendirildiğini hatırlatan Çiftçi, dosyanın tüm yönleriyle yeniden açıldığını vurguladı.

FİRARİ ŞÜPHELİ ABD YOLUNDA TESPİT EDİLDİ

Dosyanın bir numaralı şüphelisi olarak aranan Umut Altaş’ın izine ulaşıldı.

Bakan Çiftçi, “Umut Altaş’ın 2022’de Türkiye’den Meksika’ya gittiği, oradan da kaçak yollarla ABD’ye geçtiği tespit edilmiştir. Kendisi şu an ABD içinde aranmaktadır. Somut gerçeğin ortaya çıkması için tüm uluslararası mekanizmalar devrededir” sözleriyle Altaş’ın kaçış rotasını çizdi.

ESKİ VALİ SONEL TUTUKLANDI

Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında “delillerin karartıldığı” ve “ihmal” iddiaları üzerine başlatılan sürece değinen Çiftçi, Sonel’in 17 Nisan 2026’da görevden uzaklaştırılarak gözaltına alındığını ve 21 Nisan’da tutuklandığını hatırlattı.

Bakan, geçmişteki soruşturma eksiklerini incelemek üzere 4 kişilik müfettiş heyetinin (2 polis, 2 mülkiye müfettişi) görev başında olduğunu belirtti.

JANDARMA ‘MEZAR YERİ’ İÇİN DEVREDE

Arama çalışmalarının teknik boyutuyla ilgili de bilgi veren Bakan Çiftçi, Jandarma Genel Komutanlığı’nın mezar yerinin bulunabilmesi adına bölgede teknik ve lojistik destek sağladığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Kübra Güran’ın dün Tunceli’de incelemelerde bulunduğunu söyleyen Çiftçi, “Bizim yaklaşımımız nettir; hiçbir iddia karşılıksız bırakılmaz, hiçbir ihmal görmezden gelinmez” diyerek kararlılık mesajı verdi.

İlginizi çekebilir: Rezan Epözdemir’e ‘casusluk’ ve ‘FETÖ’ soruşturmasında takipsizlik!

Bakan Çiftçi açıkladı: Gülistan Doku şüphelisi Umut Altaş ABD’de aranıyor!
Demokrat Gündem

Exit mobile version