Başkan Tugay’dan ulaşımda yeni adım: Deniz taksiler yola çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan deniz taksi projesi hayata geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZDENİZ filosuna 2 deniz taksi ekleneceği ve Göztepe ile Karantina İskelelerinin tadilata alınacağı açıklandı.

Demokrat Gündem- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan deniz taksi projesi hayata geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ filosuna iki yeni deniz taksi ekleyeceğini duyurdu. Yeni deniz taksiler, İzmir Körfezi’ndeki ulaşımı daha hızlı ve konforlu hale getirecek.

DENİZ TAKSİLERLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Başkan Tugay, seçim sürecinde yaptığı açıklamalarda deniz taksilerin İzmir’in ulaşımında devrim yaratacağını belirtmişti. Tugay, “Küçük küçük bir sürü iskele olacak. Sizi istediğiniz yere bırakacak. Dolmuş, minibüs gibi düşünün.” ifadelerini kullanmıştı. Bu vaat, İzmir Körfezi’nde ulaşım için yenilikçi bir adım olarak değerlendiriliyor.

YENİLENEN İSKELELER VE DAHA FAZLA SEFER

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, sadece deniz taksilerin değil, yolcu gemilerinin de filoya katılacağı ve iskelelerin yenileneceği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1 Ocak’ta tadilata alınacak olan Göztepe ve Karantina İskeleleri yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca filomuza 2 Yolcu Gemisi ve 2 Deniz Taksi ekleniyor! Gemilerimizin ve iskelelerimizin yenilenmesiyle Üçkuyular – Göztepe – Karantina – Pasaport – Alsancak hatlarında daha sık ve düzenli seferlerle daha keyifli yolculuklar sizleri bekliyor.”

YENİ GÜZERGÂHLAR, DAHA HIZLI ULAŞIM

Deniz taksilerle birlikte yenilenen Üçkuyular, Göztepe, Karantina, Pasaport ve Alsancak hatlarında daha sık seferler düzenlenecek. Yeni gemiler ve modernize edilmiş iskeleler sayesinde İzmirli vatandaşlar deniz ulaşımını daha etkin bir şekilde kullanabilecek.

DENİZ TAKSİ İLE ULAŞIMDA KONFOR

Deniz taksi uygulaması, özellikle İzmir Körfezi boyunca hızlı ve esnek bir ulaşım çözümü olarak dikkat çekiyor. Vatandaşlar, tıpkı kara taşımacılığındaki dolmuş sistemi gibi, deniz taksilerle diledikleri iskelelere ulaşabilecek. Bu yeni sistemin, İzmir’in deniz ulaşımına yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Başkan Tugay’ın seçim vaatlerinden biri olan deniz taksi projesi, İzmir’in ulaşım sisteminde modern ve çevreci bir adım olarak öne çıkıyor. Uygulamanın 2024 yılı başında hayata geçmesi planlanıyor. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem

Exit mobile version