Bebek Otel’de yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı mı?

İstanbul’un popüler noktalarından Bebek Otel’de, uyuşturucu baskınının ardından başlayan "mühür" tartışmaları yargı koridorlarına taşındı.

İstanbul’un popüler noktalarından Bebek Otel’de, uyuşturucu baskınının ardından başlayan “mühür” tartışmaları yargı koridorlarına taşındı. Kaymakamlığın kapatma kararına karşı alınan “yürütmeyi durdurma” kararının, yapılan itiraz üzerine kaldırıldığı öne sürüldü. Otel yönetiminin “evrak eksikliği” savunması sürerken, mekanın yeniden mühürlenip mühürlenmeyeceği merak konusu.

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü sahil şeridinde yer alan ve uyuşturucu operasyonunun merkezi olduğu iddialarıyla sarsılan Bebek Otel, hukuki bir kördüğümün içine girdi. 28 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilen baskın sonrası bir ay süreyle kapatılmasına karar verilen otelin, mühürlendikten hemen sonra faaliyete geçmesi kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuştu.

MÜDÜR “BİLMİYORUM” DEDİ, SAHİBİ “MAHKEME KARARI” DEDİ

Otelde yaşanan trafik, uyuşturucu soruşturması kapsamında alınan ifadelere de yansıdı. Otel müdürü, emniyetteki ifadesinde mühürleme sonrası kapıların nasıl açıldığına dair bilgisinin olmadığını belirterek okları otelin sahibi Muzaffer Yıldırım’a çevirdi.

Eleştirilerin odağındaki isim Muzaffer Yıldırım ise hukuki bir süreç yürüttüklerini savundu. Yıldırım, mühürleme tutanağı tebliğ edilir edilmez avukatları aracılığıyla İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını belirterek, “Ertesi gün mahkeme, evrakların eksik olduğunu tespit ederek yürütmeyi durdurma kararı verdi” ifadeleriyle otelin açık kalma gerekçesini açıkladı.

KAYMAKAMLIK İTİRAZ ETTİ: YARGIDA “GERİ DÖNÜŞ” İDDİASI

Ancak bu süreçte İstanbul Valiliği ve Beşiktaş Kaymakamlığı’nın boş durmadığı öğrenildi. Nefes yazarı Aytunç Erkin’in köşesine taşıdığı iddiaya göre; Beşiktaş Kaymakamlığı, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına üst mahkeme nezdinde itiraz etti. Yapılan itirazın yerinde bulunduğu ve dün itibarıyla otelin açık kalmasını sağlayan “yürütmeyi durdurma” kararının kaldırıldığı öne sürüldü.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Eğer iddialar kesinleşirse, uyuşturucu operasyonunda adı geçen ve hakkında bir ay kapatma kararı bulunan Bebek Otel’in yeniden mühürlenmesi gündeme gelecek. Emniyet birimlerinin ve belediye ekiplerinin, mahkemenin son kararının ardından bölgede yeniden bir kapatma işlemi yapıp yapmayacağı yakından takip ediliyor.

Demokrat Gündem

Exit mobile version