Günün sürprizi: Benzine beklenen zam iptal edildi!

EPDK, bu gece uygulanması beklenen 1.25 TL'lik benzin zammını 'idari izin' gerekçesi ile erteledi. Böylece akaryakıt fiyatlarında art arda gelen zamlar serisine kısa bir ara verilmiş oldu.

DEMOKRAT GÜNDEM- Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren akaryakıt fiyatları ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu gece itibariyle benzine yapılması planlanan 1.25 TL’lik zammı iptal ettiğini duyurdu.

“İDARİ İZİN” GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Ekonomist İris Cibre, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada EPDK’nın zam kararını iptal ettiğini bildirdi. Kurumun bu karara gerekçe olarak “idari izin” gösterdiği kaydedildi. Bu kararla, son dönemde hızla yükselen akaryakıt fiyatlarında geçici bir duraksama yaşandı.

SON ZAMLAR CEPLERİ ZORLAMIŞTI

Araç sahiplerinin yakından takip ettiği akaryakıt fiyatlarında son zamanlarda peş peşe artışlar yaşanmıştı. Benzine en son 25 Mart’ta 1.52 TL, daha önce 14 Mart Cuma günü de 1.81 TL zam gelmişti. Bu durum, sürücülerin bütçelerini zorlayan bir etkene dönüşmüştü.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İptal kararının ardından 2 Nisan itibariyle büyük şehirlerdeki akaryakıt fiyatları şu şekilde:

Benzin Fiyatları

Motorin Fiyatları

Zam iptalinin kalıcı olup olmayacağı veya ne kadar süreyle ertelendiği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, sürücüler bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladı. Uzmanlar, küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki hareketliliğin, önümüzdeki günlerde akaryakıt fiyatlarını etkileyebileceğini belirtiyor. (HABER MERKEZİ)

Demokrat Gündem

Exit mobile version