Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye’ye sevkedildi

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen rüşvet ve usulsüzlük iddialı operasyonda gözaltına alınan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, eski başkan Erhan Kılıç ve eski ilçe başkanı Çağdaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu 54 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

HABER MERKEZİ-İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Haziran’da gerçekleştirilen operasyonun emniyet ayağı tamamlandı.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

Buca Belediyesi ve bağlı iştiraklerindeki usulsüzlük iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 54 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir Adliyesi’ne sevk edildi.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

Adliye sevkleri sırasında şüphelilerin yakınları ve parti yöneticileri emniyet binası önünde toplandı.

4 KENTTE EŞ ZAMANLI OPERASYON: İKİ BAŞKAN DA GÖZALTINDA

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süreli teknik ve fiziki takibinin ardından İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı baskınlar yapılmıştı.

Dosya kapsamında, aralarında mevcut Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP Buca İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya, bir önceki dönem belediye başkanı Erhan Kılıç, mevcut belediye başkan yardımcıları, belediye iştiraklerinin yönetim kadrosu ve personeli ile bazı müteahhitlerin de bulunduğu toplam 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

EMNİYET ÇIKIŞINDA ALKIŞLI DESTEK

Operasyonun ilk dalgasında gözaltına alınan 54 kişinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Sabah saatlerinde işlemleri biten şüpheliler, polis minibüslerine bindirilerek adliyeye sevk edildi.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

Şüphelilerin emniyet binasından çıkışı sırasında CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve gözaltındaki isimlerin aileleri bekleyişlerini sürdürerek, adliyeye sevk edilen isimlere alkışlarla destek verdi.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi

ÇAĞATAY GÜÇ. HAKSIZ VE HUKUKSUZ SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

Güç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, haksız ve hukuksuz bir sürec olduğunu belirterek, “Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman ve belediye çalışanlarımız, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sürecin ilk anından itibaren aileleriyle birlikte dayanışma içerisinde olduk, yol arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık.

Hukukun üstünlüğüne olan inancımızla, yürütülen süreci yakından takip etmeyi sürdürüyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlarımızı ve yol arkadaşlarımızı hedef alan siyasi operasyonlar karşısında geri adım atmayacağız. Bu haksız ve hukuksuz sürecin sonuna kadar takipçisi olacak, dayanışmamızı büyüterek mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

FİRARİ 8 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Soruşturma dosyasında isimleri yer alan ve haklarında yakalama kararı bulunan diğer 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

Aralarında üst düzey belediye bürokratlarının ve iş insanlarının da bulunduğu 54 kişinin savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Buca Belediyesi soruşturmasında yeni gelişme: 54 kişi Adliye'ye sevkedildi
Demokrat Gündem

Exit mobile version