İZMİR – Buca Belediyesi’nin işçilere ödeme sıkıntısı yaşadığı süreçte, Belediye Başkanı Görkem Duman’ın yılbaşı tatilini Tayland’ın dünyaca ünlü turizm merkezi Phuket’te geçirmesi tartışmaların fitilini ateşledi.
İŞÇİLER EYLEMDE, BAŞKAN TATİLDE: AK PARTİ’DEN TEPKİ
Belediye personeli maaş ve alacakları için eylem yaparken, Başkan Duman’ın sevgilisi Sevcan Orhan ile birlikte yurt dışı tatiline çıkması özellikle AK Parti İzmir teşkilatı tarafından eleştirildi. AK Partili isimler, krizin ortasında yapılan bu tatili eleştirerek konuyu gündemde tutmaya devam etti.
İL BAŞKANI GÜÇ’TEN İRONİK SAVUNMA
Eleştirilerin odağındaki Görkem Duman’a destek, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ten geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Güç, AK Parti’nin bu tatil meselesini ülke sorunlarını örtmek için kullandığını savundu.
Başkan Duman’ın özel hayatının siyasi malzeme yapıldığını belirten Güç, ironik bir dille, “Görkem Başkan sanırım çok büyük bir suç işledi! Madem öyle, savcılığa versinler de başkanı tutuklasınlar. Bu eleştirilerin amacı belli; sürekli gündem değiştiriyorlar” dedi.
“ASIL SORUN PHUKET DEĞİL, GEÇİM DERDİ”
İl Başkanı Çağatay Güç, açıklamasının devamında iktidarın ekonomi politikalarını hedef aldı.
Vatandaşın tatil tartışmalarıyla oyalanmak istendiğini vurgulayan Güç, “Gerçek sorun Başkanın tatile gitmesi mi, yoksa vatandaşın barınma ve geçim sorunu mu? Bu ülkede derin sorunlar var, insanlar evine ekmek götüremiyor. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ortamda kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmiyor. Varsa bir suçu tutuklasınlar ama yoksa milletin gerçek derdini konuşsunlar” diye konuştu.
