İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kamuoyunda “Can Holding operasyonu” olarak bilinen dosyada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Şüpheliler arasında Can Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da yer alıyor. Gözaltına alınan kişiler, “suç örgütü kurmak”, “vergi kaçakçılığı”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarıyla adliyeye çıkarıldı.
121 şirkete el konulmuştu
Soruşturma, Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ dahil olmak üzere toplam 10 kişi hakkında başlatıldı. Gözaltı kararı verilen 10 kişiden 6’sı yakalanarak gözaltına alındı.
Kenan Tekdağ, sağlık sorunları nedeniyle gittiği hastanede gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Bilgi Üniversitesi, Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV gibi önemli markaları da bünyesinde barındıran Can Holding’e bağlı toplam 121 şirkete el konuldu.
4 günlük gözaltı süreci tamamlandı
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri 4 gün sürdü. Bugün sabah saatlerinde Kenan Tekdağ ve beraberindeki 5 kişi, adliyeye sevk edildi.