DEMOKRAT GÜNDEM- Türkiye, yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarıyla mücadele ederken Ege Bölgesi’nden peş peşe gelen yangın haberleri endişeleri artırdı. Çanakkale, Manisa ve Aydın illerinde çıkan orman yangınları nedeniyle köyler boşaltıldı, ulaşım aksadı, hava trafiği durdu. Ekiplerin yangınlara müdahalesi hem havadan hem karadan sürüyor.
ÇANAKKALE: YANGIN HAVALİMANINI DURDURDU, KÖY TAHLİYE EDİLDİ
Çanakkale’nin Kepez beldesindeki Dardanos mevkiinde çıkan orman yangını rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin hızla yayılması üzerine Güzelyalı Köyü tedbir amaçlı tahliye edildi.
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, “Yangına yoğun şekilde müdahale ediliyor. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları büyük önem taşıyor” açıklamasında bulundu.
Yangının büyümesi nedeniyle Çanakkale Havalimanı, 11 Ağustos saat 19.30’a kadar tüm sivil uçuşlara kapatıldı. Sadece acil müdahale ve kamu hizmeti sağlayan hava araçlarının inişine izin veriliyor.
AYVACIK’TA ÇÖPLÜK YANGINI ORMANA SIÇRADI
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde çöplük alanda başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için mücadele ediyor. Müdahale hem karadan hem havadan sürdürülüyor.
MANİSA: YANGIN HASTANEYE YAKLAŞTI
Manisa’nın Soma ilçesinde çıkan orman yangını, devlet hastanesine yakın bir alanda etkili oluyor. Yangına Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri hızla müdahale etti.
Alevlerin hastane çevresine yaklaşması vatandaşlarda büyük tedirginlik yarattı. Müdahale sürerken, bölge halkına dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.
AYDIN: GERMENCİK’TE YERLEŞİM YERLERİ TEHLİKE ALTINDAYDI
Aydın’ın Germencik ilçesi kırsalında, Dağyeniköy Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangını yerleşim alanlarını tehdit etti. Ancak Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: EGE’DE SEFERBERLİK
Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Çanakkale, Manisa ve Aydın’da çıkan yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, bölgede 11 uçak, 27 helikopter, 128 arazöz ve 796 personelin görev yaptığını duyurdu.
“Çanakkale Merkez ve Ayvacık, Manisa Soma ve Aydın Germencik’te çıkan yangınlara tüm gücümüzle müdahale ediyoruz. Yangınların bir an önce kontrol altına alınması için mücadelemiz devam ediyor.”
YETKİLİLERDEN KRİTİK UYARI: ORMANLARA GİRİŞ YASAKLANABİLİR
Meteoroloji ve Tarım-Orman yetkilileri, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, şüpheli durumların ise derhal 112’ye bildirilmesi gerektiğini vurguladı. Bazı bölgelerde ormanlara giriş yasağı da gündeme geldi.
Gelişmeleri anlık olarak aktarmaya devam edeceğiz. Yangın bölgelerinden son durumu takipte kalın.