İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında 11 kaçak göçmeni taşıyan lastik bot battı. Göçmenlerden 10’u kurtarılırken, kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.
Sahil Güvenlik Ekipleri Harekete Geçti
Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, saat 08.00 sıralarında Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu’nun 1 deniz mili açığında, kaçak göçmenleri taşıyan lastik botun battığı ihbarını aldı. İhbar üzerine TCSG-4, TCSG-902, KB-38 numaralı 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri bölgeye sevk edildi.
10 Göçmen Kurtarıldı
Bölgeye ulaşan ekipler, deniz yüzeyindeki kaçak göçmenleri tespit etti. 10 göçmen, Sahil Güvenlik botları ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ‘TCG-ALANYA’ gemisi tarafından kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, lastik botta toplam 11 kişi olduklarını söyledi.
Kayıp 1 Kişi İçin Arama-Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen 1 kişi için bölgede arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri ekipleri, kayıp göçmeni bulabilmek için deniz yüzeyini ve çevresini detaylı bir şekilde taramaya devam ediyor.
Arama-kurtarma çalışmalarının sonuçları ve gelişmelerle ilgili yeni bilgiler geldikçe kamuoyuyla paylaşılacak.