Cevdet Yılmaz’dan akaryakıt mesajı: “Elimizdeki tüm marjı kullandık”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki yükselişin küresel savaş ortamından kaynaklandığını savundu. Mazotta vergi marjının sonuna gelindiği sinyalini veren Yılmaz, "Fırsatçılara geçit vermeyeceğiz, tarımda iyi bir yıl bekliyoruz" dedi.

Cevdet Yılmaz’dan akaryakıt mesajı: "Elimizdeki tüm marjı kullandık"

Ortadoğu’da tırmanan gerilimin Türkiye ekonomisine yansımaları sürerken, hükümetin ikinci isminden “sükunet” çağrısı geldi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cevdet Yılmaz, akaryakıt ve gıdadaki fahiş fiyat artışlarını “savaş konjonktürü” ile açıkladı.

‘MAZOTTA YAPILACAK BİR ŞEY KALMADI MI?’

Akaryakıt fiyatlarının uluslararası piyasada belirlendiğini hatırlatan Yılmaz, İsrail-İran geriliminin petrolü tetiklediğini belirtti. Eşel Mobil sistemiyle ilgili gelen “ÖTV marjı bitti” hatırlatmasına ise dikkat çekici bir yanıt verdi:

“Marjımız neyse onu kullanıyoruz, ötesinde yapılacak bir şey yok. Bu yükü almasaydık bugün çok daha farklı, ağır bir tablo olacaktı. Savaşın bitmesiyle piyasalar normalleşecektir.”

GIDADA ‘STOK’ VE ‘FIRSATÇILIK’ UYARISI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, son dönemde özellikle biber ve domates fiyatlarında gözlemlenen rekor artışların ardından kamuoyunda oluşan “arz sorunu” endişelerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yılki yağış oranlarının tarımsal verimlilik açısından sevindirici düzeyde olduğunu belirten Yılmaz, üretim miktarında artış beklediklerini vurgulayarak piyasalara moral verdi.

Gıda güvenliği ve girdi maliyetleri konusunda hükümetin kararlı adımlar attığını ifade eden Yılmaz, “Gübre ihracatını yasakladık, iç piyasada arz problemimiz yok. Tarım ve Orman Bakanlığımız üretim zincirinin aksamaması için gerekli tüm tedbirleri almış durumdadır,” dedi.

Fiyat artışlarının her zaman maliyet kaynaklı olmadığını savunan Yılmaz, piyasadaki “fırsatçılık” faaliyetlerine dikkat çekerek; maliyet artışı yaşanmadığı halde fiyat yükselten kesimlere karşı denetimlerin sıkılaştırıldığını duyurdu.

“Kimsenin stok yapmasına gerek yok,” çağrısında bulunan Yılmaz, sürecin devletin sıkı kontrolü altında olduğunu ve haksız fiyat artışlarına müsaade edilmeyeceğini net bir dille ifade etti.

‘ATEŞ ÇEMBERİNDE İSTİKRAR ADASI’

Bölgedeki çatışmalara rağmen Türkiye’nin güvenli liman olduğunu savunan Yılmaz, “Etrafımız ateş çemberi ama Türkiye bir istikrar adası.

Yaz döneminde gıda fiyatlarında bu durumun olumlu yansımalarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir: AYM’den ‘isim değişikliği’ ilanlarına iptal: Kişisel veriler korunacak

Cevdet Yılmaz’dan akaryakıt mesajı: "Elimizdeki tüm marjı kullandık"
Demokrat Gündem

Exit mobile version