CHP’de kürsü krizi: Özgür Özel programını iptal etti, salı günü TBMM’de iki yönetim karşı karşıya

Özgür Özel, 9 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek TBMM grup toplantısı için Manisa’daki anma programını iptal ederek Ankara’ya dönme kararı aldı. Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi ile Özgür Özel yönetimi arasında Salı günü Meclis kürsüsünde kimin konuşacağına dair yetki krizi yaşanıyor.

CHP’de kürsü krizi: Özgür Özel programını iptal etti, salı günü TBMM’de iki yönetim karşı karşıya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) idari yapısında mahkeme kararı sonrasında başlayan hukuki ve siyasi süreç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup kürsüsüne taşındı.

Parti genel merkezinin yönetim yetkisi konusunda karşı karşıya gelen iki ayrı odak, önümüzdeki Salı günü yapılacak haftalık meclis grup toplantısı için hazırlıklarını hızlandırdı. Gelişmeler üzerine Özgür Özel, memleketi Manisa’daki resmi programını yarıda keserek Ankara’da olma kararı aldı.

MANİSA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ: ÖZEL PAZARTESİ ANKARA’DA

Nefes gazetesi yazarı Aytunç Erkin’in aktardığı kulis bilgilerine göre Özgür Özel, 9 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek grup toplantısı nedeniyle Manisa takvimini iptal etti.

Özel’in normal şartlarda aynı gün, vefatının yıl dönümü olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek için düzenlenecek anma törenine katılması planlanıyordu. Özgür Özel’e yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Pazartesi günü olağanüstü bir gündem oluşmadığı takdirde Salı günü tam kadro TBMM’de konuşlanacak.

İKİ YÖNETİMDEN KARŞILIKLI HAMLELER

Salı günü Meclis çatısı altında gerçekleştirilecek grup toplantısında hitap yetkisinin kimde olduğu tartışması tırmanıyor. Yargı kararıyla parti yönetimine gelen Kemal Kılıçdaroğlu ekibi, Salı günü meclis kürsüsünün kendilerine ait olduğunu ve konuşmayı kendi yönetimlerinin gerçekleştireceğini ilan etti.

Buna karşılık Özgür Özel başkanlığındaki seçilmiş CHP yönetimi ise TBMM Başkanlığı tarafından daha önce tebliğ edilen resmi yazışmaları ve kurumsal prosedürleri anımsatarak kürsü haklarının kendilerinde olduğunu savundu ve idari bir karşı hamle başlattı.

MECLİS BAŞKANI’NIN TAVRI BELİRLEYİCİ OLACAK

Siyasi kulislerde, Salı günü Meclis’te yaşanabilecek olası bir usul ve makam krizinin önüne geçilmesi noktasında, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un takınacağı hukuki tutumun ve Meclis bürokrasisinin alacağı kararın belirleyici rol oynayacağı ifade ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP’den MYK sonrası açıklama: Kılıçdaroğlu salı günü kürsüde

CHP’de kürsü krizi: Özgür Özel programını iptal etti, salı günü TBMM’de iki yönetim karşı karşıya
Demokrat Gündem

Exit mobile version