CHP otobüs şoförü hakkındaki davada karar: 7 ay 15 gün hapis cezası!

CHP milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarını taşıyan otobüsün şoförü Gökhan Gülyurt’un, polisin "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Ankara 72. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülyurt’u bir polis memuruna yönelik eyleminden dolayı hapis cezasına çarptırdı.

CHP otobüs şoförü hakkındaki davada karar: 7 ay 15 gün hapis cezası!

CHP’li üst düzey yetkilileri ve milletvekillerini taşıyan parti otobüsünün şoförü Gökhan Gülyurt’un, polisin uygulama noktasındaki ikazlarına uymadığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme son sözü söyledi.

“Zincirleme şekilde görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Gülyurt, hapis cezasına çarptırıldı.

“BABAM DA POLİS, KUSURUM OLMADI”

Ankara 72. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Gökhan Gülyurt ve taraf avukatları katıldı. Savunmasında suçlamaları reddeden Gülyurt, aracın CHP Genel Başkanı’na tahsisli olduğunu ve genel merkezden çıkıştan itibaren kendisine polis eskortu eşlik ettiğini belirtti.

Gökhan Gülyurt ifadesinde, “Kolluk kuvvetlerine karşı fiziksel bir temasım ya da hakaretim söz konusu değildir. Araç içindeki milletvekilleri polislerle görüştükten sonra bize eskort tahsis edildi. Babam da bir polis memuru olduğu için polislere karşı kasti bir kusurum olmamıştır. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

AVUKATLARDAN “KANUNSUZ DURDURMA” İDDİASI

Şikayetçi polis memurlarının avukatları, sanığın eylemini “zincirleme suç” kapsamında değerlendirilmesini ve en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Buna karşılık savunma avukatları, müvekkillerinin belirlenen güzergahı kullandığını ve polislerin aracı durdurma girişiminin “kanunsuz” olduğunu ileri sürdü.

MAHKEME KARARI: 4 BERAAT, 1 MAHKUMİYET

Dosyayı karara bağlayan hakim, davanın müştekileri arasında yer alan Sare Y., Okan A., Yasemin K. ve Okan Y.’ye yönelik eylemlerde “suç unsuru oluşmadığı” gerekçesiyle sanığın beraatına karar verdi.

Ancak mahkeme, şikayetçi polis memuru Mehmet Ö.’ye yönelik eylemin “görevi yaptırmamak için direnme” suçunu oluşturduğuna hükmetti. Bu kapsamda şoför Gökhan Gülyurt, 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İlginizi çekebilir: Siyaset dünyası Teşvikiye’de buluştu: Eski TBMM Başkanı Cindoruk toprağa verildi

CHP otobüs şoförü hakkındaki davada karar: 7 ay 15 gün hapis cezası!
Demokrat Gündem

Exit mobile version