CHP YDK’dan o isimler için karar: Soruşturmalar durduruldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), gerçekleştirdiği olağan toplantıda parti içi disiplin süreçlerine ilişkin kritik kararlar aldı. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i kesin çıkarma cezasıyla partiden ihraç eden kurul, Yeni Parti'ye geçen milletvekillerinin durumuna ilişkin ise dosyaların işlemden kaldırılmasına hükmetti.

CHP YDK'dan o isimler için karar: Soruşturmalar durduruldu

HABER MERKEZİ-CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun 18 Eylül 2026 tarihli toplantısında, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında disiplin süreci sonuçlandırıldı.

Kurul, Tuncer’in “Partide aldığı görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle, CHP Tüzüğü’nün 68/1-b maddesi uyarınca Kesin Çıkarma Cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

YENİ PARTİ’YE GEÇEN 9 İSİM İÇİN SORUŞTURMA DURDURULDU

Toplantıda ayrıca CHP’den istifa ederek yeni kurulan siyasi partinin bünyesinde yer alan milletvekilleri hakkındaki dosyalar ele alındı. Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut’un durumu değerlendirildi.

YDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu isimlerin tedbirli olarak disiplin soruşturmasına sevk edildiği hatırlatıldı.

Soruşturma devam ederken başka bir siyasi partiye katılarak görev veya yöneticilik üstlenen kişilerin, tedbir nedeniyle resmi anlamda istifa etmeleri mümkün olmasa da, başka bir partiye geçmek suretiyle parti üyeliğinden ayrılma iradelerini fiilen ortaya koydukları kabul edildi. Bu doğrultuda, adları geçen 9 milletvekili hakkındaki disiplin soruşturmalarının Tüzük’ün 71/15. maddesi gereğince durdurulmasına ve dosyaların işlemden kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.

KARAR YAZISINDA ŞU İFADELER YERALDI

“Yüksek Disiplin Kurulu 18.09.2026 tarihinde yaptığı olağan toplantısında;

Merkez Yönetim Kurulu’nun 10.06.2026, 17.06.2026, 30.06.2026, 10.07.2026, 16.07.2026, 23.06.2026 tarihli toplantılarında; Tedbirli olarak disiplin soruşturmasına sevk edilen ve soruşturma devam ederken başka bir siyasi partiye katılarak bu partide görev veya yöneticilik üstlenen kişilerin, her ne kadar tedbir nedeniyle resmî anlamda istifa işlemi gerçekleştirmeleri mümkün olmasa da, başka bir siyasi partiye geçmek suretiyle parti üyeliğinden ayrılma iradelerini fiilen ortaya koydukları kabul edilerek, haklarındaki disiplin soruşturmalarının Tüzüğün 71/15. maddesi uyarınca durdurulmasına  ve dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer hakkında Tüzüğün 68/1-b maddesi gereğince Kesin Çıkarma Cezası verilmiştir. “

CHP YDK'dan o isimler için karar: Soruşturmalar durduruldu
Demokrat Gündem

Exit mobile version