CHP’nin yol haritası: Birden fazla miting ve eylem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasının ardından CHP, bir dizi eylem ve miting kararı aldı. Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, bu sürecin “iktidarı devralma süreci” olduğunu vurgulad

Demokrat Gündem- Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanarak görevden alınmasının ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul İl Başkanlığı’nda milletvekilleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Gündemde, tutuklama sonrası atılacak adımlar vardı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, süreçte ciddi hukuksuzluklar yaşandığını belirtti. Başarır, “Sadece bir eylem değil, birden fazla eylemlerimiz olacak. Bir miting değil, birden fazla mitingin olduğu bir süreç olacak. Daha genel, daha sert, daha önemli adımlar atacağız. Bu süreç, iktidarı devralma süreci olacak,” ifadelerini kullandı.

“SOYGUN DÜZENİYLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Başarır, “Biz zaten soygun düzeniyle mücadele ediyoruz. Erdoğan ise kendi üzerindeki lekeleri bize atmaya çalışıyor. Biz gerçek yolsuzluklarla mücadele ediyoruz,” dedi.

“VAR KAYITLARINA BAKSAK”

Erdoğan’ın, CHP’nin kırmızı kart protestosuna yönelik “20 yıl futbolculuk hayatımda hiç kırmızı kart görmedim” açıklamasına da göndermede bulunan Başarır, “Keşke olsa da VAR kayıtlarına bir baksak,” diye konuştu.

YOKSULLUK GÜNDEMDE

Başarır, toplantıda milyonlarca emekli, işçi ve memurun yaşadığı yoksulluğun da konuşulduğunu belirterek, “Açlık sınırının altında yaşayan milyonlarca insan var. Tüm eylemlerimizde bu durumu göz önüne alarak adımlar atacağız. Pazartesiden itibaren bu süreci yaşayarak göreceğiz,” dedi. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem

Exit mobile version