Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Süreç için her türlü gayreti gösteriyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında yürütülen sürece ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında yürütülen sürece ilişkin konuştu. Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında konuşan Erdoğan, kamuoyunda farklı tepkilere neden olan sürece dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı, sürece mesafeli yaklaşan kesimlerin tereddütlerine saygı duyduklarını belirterek, “Bu sürece samimi bir temkinle, kuşkuyla hatta mesafeyle bakanları anlıyor, onların tereddüdünü gidermek için her türlü gayreti gösteriyoruz” dedi.

“Yeni bir dönemin kapıları aralanıyor”

Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde gelinen aşamaya dikkat çekerek, “Dost ve kardeşlerimize güven veren, hasım ve rakiplerimize korku salan mesajlarımızın yerini bulduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sahada yürüttüğü koordinasyon sürecine değinen Cumhurbaşkanı, “Silah teslim sürecini sahada dikkatle takip ettik” dedi.

“Üç parti olarak kararlıyız”

AK Parti, MHP ve DEM Parti’nin sürece verdiği desteğin altını çizen Erdoğan, “Biz üç parti olarak bu süreci sonuna kadar selametle götürmekte kararlıyız” diyerek, Meclis çatısı altındaki tüm partilere çağrıda bulundu:
“Arzumuz, grubu olan tüm siyasi partilerin Meclis çatısı altında atılacak adımlara hüsnüniyetle destek vermesidir.”

“Bu meselede küçük hesap olmaz”

Sürece zarar verecek tutumların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Kimsenin süreci akamete uğratmaya, baltalamaya, sabote etmeye, özellikle böyle bir meselede küçük hesap yapmaya hakkı yoktur” dedi.

86 milyonun birlik ve huzurunu ilgilendiren bu sürecin siyasi çekişmelere malzeme yapılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Meseleyi ideolojik kavgaların, siyasi çekişmelerin mezesi yapmayan herkesin olumlu, olumsuz her türlü görüşünün başımızın üstünde yeri var” diye konuştu.

Konuşmasında şehit yakınları ve gazilerin hassasiyetlerini de gözeterek hareket ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne yapıyorsak milletimizin tüm fertlerinin gelecekteki çıkarlarını düşünerek yapıyoruz” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Demokrat Gündem

Exit mobile version