Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine üyelerine ve bakanlıklara İzmir’deki çevre, şehircilik, İzmir Körfezi temizliği ve kentsel dönüşüm başlıklarındaki projelerin ivmelendirilmesi talimatını iletti.
Süreç dahilinde bakanlıklar düzeyinde 15 günde bir periyodik durum değerlendirme toplantılarının yapılacağı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile tam koordinasyon sağlanacağı belirtildi.
“CEMİL TUGAY’A YARDIMCI OLACAKSINIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilgili toplantıda bakanlara hitaben şu ifadeleri kullandığı aktarıldı: “15 günde bir toplanarak İzmir’in sorunlarını çevrede, şehircilikte, körfezde, kentsel dönüşümde çözeceksiniz. Bizim yüksek sorumluluğumuz var. Sayın Cemil Tugay’a yardımcı olacaksınız. Her sorunu bana getireceksiniz. İzmir’i şantiyeye çevireceğiz.” (Kaynak: Millet Gazetesi)