Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) ilk ve orta öğretim ile üniversitelerde okuyan başta öğrencilere daha fazla burs kaynağı yaratmak adına başlattığı ve 22 Kasım tarihine kadar sürecek olan 'Bir Işık da Siz Yakabilirsiniz' temalı bağış kampanyasına destek veren İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, ÇYDD yönetici, üye ve bursiyerleri ile Kültürpark'ta koştu. Neptün Soyer ve ÇYDD İzmir Şube yöneticileri, tüm İzmirlilere daha fazla kız ve erkek çocuğa burs olanağı sağlanması için başlatılan kampanyaya destek vermeye çağırdı.
DEMOKRAT GÜNDEM- ÇYDD İzmir Şubesi'nin başlattığı Bir Işık da Siz Yakabilirsiniz başlıklı bağış kampanyası için N Kolay 43. İstanbul Maratonu Sanal Koşusu kapsamında Lozan Kapısı girişindeki koşu parkurunda üzerinde 'Çağdaş bir gelecek için-İyilik peşinde koş' yazılı ÇYDD tişörtünü giyen koşan İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, çocuklar ve gençler için koştu.
NEPTÜN SOYER: “ELBETTE KOŞARIM”
Koşu öncesinde Demokrat Gündem Gazetesi'ne demeç veren Neptün Soyer, “Anadolu'da eğitim olanağına kavuşamayan, okuma imkanı bulamayan çocuklarımızın ve gençlerimiz eğitim alması için ÇYDD'nin başlattığı Bir Işık da Sen Yak etkinliği önemli. Bana “Siz de bizimle koşar mısınız?” dediklerinde, “Elbette koşarım” yanıtını verdim. Beni bu kampanyaya, projeye dahil ettikleri için mutluyum, gururluyum. Amacımız daha fazla çocuğun, gencin eğitim fırsatı yakalayabilmesine destek olmak” diye konuştu.
Cumhuriyetin 2. yüzyılına girildiğini vurgulayan Neptün Soyer, kız çocuklarının eğitimde fırsat eşitliğine kavuşmasının hala konuşuluyor olmasının üzücü olduğunu dile getirerek, her zeminde tüm kız ve erkek çocuklarının, gençlerinin eğitim olanağına kavuşması, eğitimlerini sürdürmesi için gereken desteği vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

SOYER: “TÜM İZMİRLİLERİN KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM”
ÇYDD yönetici ve bursiyerleriyle birlikte koşan Köy Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Soyer, İzmirlilere bağış kampanyasına destek çağrısında bulunarak, “Kız çocuklarının, kadınların iş ve sosyal yaşamda, karar ve yetki mercilerinde daha fazla yer almasını sağlamalıyız. Kadınların hala birçok alanda hak ettikleri konumlarda olmaması üzücü. Kız ve erkek tüm çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği imkanı tanınması, buna destek verecek her projeye destek vermek önemli. Kız ve erkek çocukların toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde eğitim olanaklarına kavuşması için gereken desteği ben dahil tüm İzmirlilerin sunacağına inanıyorum. Ben de ÇYDD temsilcileri de sosyal medya hesaplarımızdan gerekli duyuruları yaptık. Bağışların nasıl yapılacağı sosyal medya hesaplarında var. Bir lira da bin lira da önemli. İzmirli hemşehrilerimiz 22 Kasım tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında bağışlarını yapabilirler. Kocatepe'ye çıktığımda Mustafa Kemal Atatürk'ün oradan baktığında gördüğü ışığı düşünüyorum, bu çok kıymetli. Artık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına geldik. Dolayısıyla artık bazı şeyleri aşmış olmamız, bunları konuşmamamız lazım. Eğitim, eğitim, eğitim” şeklinde konuştu.
ONUR ERTÜRKAN: “DEPREM SONRASI DEPREMZEDE ÇOCUKLARA DA BURS SAĞLADIK VE…”
ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan, 30 Ekim İzmir Depremi'nin yıldönümü tarihini özellikle seçtiklerini belirterek, deprem sonrasında da depremzedelerin çocuklarına burs desteği verdiklerini belirtti. Ertürkan, “Bugün buradayız. Geleceğimizin gençleri için koşacağız. Bugünü seçmemizin nedeni de 30 Ekim İzmir Depremi'nin yıldönümü. O zaman da alandaydık, arkadaşlarımız ve gençlerimizle beraber. O dönem de 120 öğrenciye burs verdik, çoğu da apartman görevlisi arkadaşlarımızın çocukları idi. İşsiz, evsiz kaldılar, çocuklarına burs verdik. Bu tarihi özellikle seçtik. Gençlerimiz, çocuklarımız için koşacağız. Onlara çağdaş bir eğitim fırsatı sunmak için. Tüm İzmirlileri destek olmaya çağırıyorum” çağrısında bulundu.

ASLI TAMTÜRK: “HER KATKI DAHA FAZLA ÇOCUĞA, GENCE ULAŞMAMIZI SAĞLAYACAK”
ÇYDD İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Tamtürk de, Bir Işık da Siz Yakabilirsiniz temalı bağış kampanyalarının 22 Kasım'a kadar süreceğini ancak hayırseverlerin bu süre dışında da yıl içinde de bağış desteğinde bulunabileceklerini vurgulayarak, “22 Kasım'a kadar sürecek bu kampanyamızla hedefimizi minimum 100 bin TL bağış olarak koyduk. Buradan gelecek her katkı bizim daha fazla çocuğa, gence ulaşmamızı sağlayacak. Dönem başlarında burslar veriyoruz ama projeler geliştirip dönem aralarında da çocuklarımıza, gençlerimize burs imkanları yaratmaya çalışıyoruz. Desteklenmesi gereken yüzlerce çocuk var. gelecek bağışlar daha fazla çocuğa ulaşmamızı sağlayacak. İçlerinde okul birincileri çıkıyor, sanata ilgi duyan çocuklar oluyor. Herkesi bütün İzmirlileri kampanyamıza katılmaya ve gönüllerinden ne kopuyorsa bağış yapmaya davet ediyoruz. Bir 32 lirayı on kişi bağışlasa 320 lira eder, bir öğrencinin bir aylık burs parası yapar. Bu fedakarlığı bütün İzmirlilerin yapacağına inanıyorum” diye konuştu.
TAMTÜRK: “BAĞIŞ ÇALIŞMALARIMIZ SÜREKLİ”
ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Tamtürk, 30 Ekim İzmir Depremi sonrasında da alanlarda olduklarını anlatarak, açıklamalarını, “Geçen yıl 30 Ekim İzmir Depremi sonrasında biz de alandaydık. Gece gündüz çalıştık. Çadırlar kurduk. Belki arama kurtarma yapacak durumumuz yoktu. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemekler dağıttık. Yıkılan binalar yerine konabilir, ama kaybettiğimiz canların yerine Bir şey koyamıyoruz. Türkiye'deki sorun işsizlik kadar mesleksizlik. Biz genel başkanımız merhum Türkan Hocamızdan bunu gördük. Türkan hocamız bir hekimdi, ama toplum sağlığını gözeten bir insandı. Toplum sağlığını önceliyordu. Biz de herkes için erişilebilir, çağdaş-laik-bilimsel eğitimle sağlanabileceğini düşünüyoruz. Burs verdiğimiz gençlerimiz farklı meslek sahibi oluyor. Hekim, gazeteci, mühendisler olabiliyor. Bugün depremde kaybettiğimiz canlarımız için de bu adımları atıyor olacağız. 4 ilçede çağdaş eğitim merkezlerimiz var. Cuma günü de Buca'da bir merkez açtık. İzmirlileri bizi daha iyi tanımak için o merkezlerimize de davet ediyoruz. Ben de çalışan bir insanım ama bizim o çocuklara ayıracak vaktimiz olmalı. Kimi zaman bir staj desteği, kimi zaman bağış desteği, kimi zaman uzman olduğumuz bir konuda etkinlik yaparak çocukların ufkunu ve vizyonunu geliştirebiliriz. Bağış çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Ayda üç kez de tanıtımlarımız oluyor. Her ayın birinci ve üçüncü pazartesi günleri yüz yüze, akşamları da zoom üzerinden etkinlik yapıyoruz. Şubeye gelmeden de destek verebilecekleri projelerimiz var. Çalışanlarımız için de her ay pazartesi günleri zoom üzerinden buluşuyoruz.”