Dervişoğlu’ndan İmamoğlu ve Altaylı’ya ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti.

Cezaevi çıkışında açıklama yapan Dervişoğlu, yaşanan süreci “hukuk dışı” olarak nitelendirdi ve “Bugünlerin geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Dervişoğlu’na İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Cihan Paçacı ve Ersin Beyaz ile İYİ Parti STK İlişkileri Başkanı Alper Akdoğan eşlik etti.

Heyet, Altaylı ve İmamoğlu’nun yanı sıra cezaevinde tutuklu bulunan diğer isimleri de ziyaret etti.

“Soruşturma siyasi, başka yerlere evriliyor”

Fatih Altaylı ve Ekrem İmamoğlu’nun sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Dervişoğlu, İmamoğlu’nun soruşturmanın siyasi bir zeminde yürütüldüğüne dair kaygılarını aktardığını söyledi. “Başka alanlara çekilmeye çalışıldığını ifade etti. Biz de süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

Altaylı’nın dosyası hala iddianamesiz

Fatih Altaylı’nın moralinin yerinde olduğunu belirten Dervişoğlu, “2,5 dakikalık bir ses kaydı ya da görüntü nedeniyle hâlâ iddianamesinin hazırlanmamış olmasından kaynaklı huzursuzluk duyuyor. Ancak neyle suçlandığını ve neyin mücadelesini verdiğini çok iyi biliyor. Sevenlerine selamlarını iletti” diye konuştu.

“Haksızlıkların ortadan kalkması şart”

Dervişoğlu, Türkiye’de son dönemde artan hukuki sorunlara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugünlerin geçeceğine inanıyorum. Haksız tutuklamalar, usulsüz soruşturmalar, hukuk dışı yargılamalar ve yargıya dışarıdan müdahaleler Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması, haksızlık ve hukuksuzlukların bertaraf edilmesi gerekiyor.”

Demokrat Gündem

Exit mobile version