Dursun Özbek’ten TFF’ye tepki: Galatasaray’da öfke dinmiyor

Galatasaray ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasındaki gerilim, Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin 2-0 mağlubiyetiyle sonuçlanan Konyaspor maçı sonrası zirveye tırmandı. TFF'nin sosyal medyadan yaptığı imalı paylaşıma Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, zehir zemberek bir açıklamayla yanıt verdi.

Dursun Özbek'ten TFF'ye tepki: Galatasaray'da öfke dinmiyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TFF’nin “Futbol ayak oyunu değil, bir spordur” şeklindeki sosyal medya paylaşımına Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği’nde (GSYİAD) düzenlenen programda yanıt verdi.

Özbek, “Galatasaray’ın 500 yıllık kültüründe ayak oyunları yoktur; bizim özümüzde bu kirli oyunları bozmak vardır” diyerek federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) hedef aldı.

Konyaspor deplasmanında Leroy Sane’nin 49. dakikada attığı golün VAR müdahalesiyle iptal edilmesi, Galatasaray cephesinde büyük bir infiale yol açtı.

Kulübün resmi hesabından yapılan “Bizi durduramazsınız” çıkışına TFF’den gelen “ayak oyunu” göndermesi, Başkan Özbek’in sert açıklamalarını beraberinde getirdi.

“Rezaletin Sorumlusu MHK Koltuğunda Oturuyor”

Başkan Özbek, maçın VAR hakemi Davut Dakul Çelik’in atanmasına ve MHK’nin yönetim biçimine dair ağır eleştirilerde bulundu.

Özbek, VAR hakeminin 4 aydır Süper Lig’de görev almadığını belirterek, “Neden görev almamış? Belli ki özel maçlar için hazırlanan bir hakem! Nereden tutsan elinde kalan bir MHK var karşımızda” ifadelerini kullandı.

Sahada adalet duygusunun paramparça edildiğini savunan Dursun Özbek, kuralların herkese eşit uygulanmasını talep etti.

Özbek, TFF ve kurullarına seslenerek, “Ya adaletin yanında olacaksınız ya da bu oyunun bir aktörü olduğunuzu kabul edeceksiniz. Başka bir yol yoktur” dedi.

Tartışmalı Pozisyon: 49. Dakika Gol İptali

Maça damga vuran pozisyonda; Sacha Boey’in şutundan dönen topu Leroy Sane ağlara gönderdi. Ancak VAR uyarısıyla monitöre giden hakem Atilla Karaoğlan, ofsayt pozisyonundaki Boey’in rakibini engellediği gerekçesiyle golü iptal etti.

Teknik direktör Okan Buruk da maç sonunda bu kararı “Futbol adına bir utanç ve komedi” olarak nitelendirmişti.

İlginizi çekebilir: Siber suçlara 28 kentte operasyon: 181 kişi tutuklandı

Dursun Özbek'ten TFF'ye tepki: Galatasaray'da öfke dinmiyor
Demokrat Gündem

Exit mobile version