Ege sahilleri 60 yaş üstü İngiliz kadınların yeni Tayland’ı mı?

İngiliz gazetesi Daily Mail, Marmaris’i 60 yaş üstü İngiliz kadınların genç erkeklerle ilişki yaşamak için geldiği tatil yeri olarak yazdı.

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris, yaz sezonunun başında ortaya çıkan müstehcen dans görüntüleriyle gündeme gelmişti. Tatil beldesindeki bazı mekanlarda çalışan erkek personelin yabancı turistlerle uygunsuz danslarının sosyal medyada hızla yayılması üzerine, bakanlık ve yerel yönetimler denetimleri artırma kararı almıştı. Ancak İngiliz basınında yer alan yeni bir haber, tartışmaları farklı bir boyuta taşıdı.

Daily mail 60 yaş üstü kadınların genç erkeklerle aşk yaşamak için Marmaris’e geldiğini yazdı

İngiliz gazetesi Daily Mail, yayımladığı özel haberde Marmaris’i “yarı yaşındaki erkeklerle aşk arayan 60 yaş üstü İngiliz kadınların yeni gözdesi” olarak tanımladı. Haberde, yaşça büyük turistlerin genç partner arayışının dünyada yeni bir durum olmadığı, yıllardır yaşlı erkeklerin aynı amaçla Tayland gibi ülkelere gittiği hatırlatıldı. Ancak Marmaris’in “İngiltere’ye çok daha yakın ve en ucuz tatil destinasyonlarından biri” olduğu vurgulandı.

Her yaş için uygun algısı

Haberde, Marmaris’teki bir barda 66 yaşındaki Linda ve 62 yaşındaki arkadaşı Sarah’ın yaşadıkları aktarıldı. Linda’nın, genç bir Türk erkek çalışanla dans ettiği, Sarah’ın ise bir barmenle samimi şekilde flörtleştiği anlar, “Shirley Valentine” filminin gerçek hayata yansımış hali olarak nitelendirildi. Linda, Marmaris’in İspanya ve Kıbrıs’taki genç odaklı parti şehirlerinden farklı olduğunu belirterek, “Burası her yaş için uygun. Dans edebiliyor, eğlenebiliyoruz” dedi.

Sarah ise daha açık ifadeler kullandı: “İstersek bu gençlerden biriyle eve gidebiliriz. Ortam buna müsait. Eğlenmek ve bu tarz şeyler yaşamak istiyorsanız burada bulabilirsiniz” diyerek, tatil beldesinde kendilerini güvende hissettiklerini ve birçok arkadaş edindiklerini söyledi.

Dolandırıcılık ve şiddet iddiaları da var

Daily Mail’in haberinde, bu tür ilişkilerin her zaman sorunsuz ilerlemediği de belirtildi. Bazı kadın turistlerin dolandırıldığı ya da şiddete maruz kaldığı olayların yaşandığı aktarıldı. Türkiye’de fuhuşun yasak olduğu hatırlatılırken, son dönemde Türk polisinin barlarda yaşça büyük kadınlara açık şekilde cinsel hizmet sunulmasını engellemeye çalıştığı ancak bu tür ilişkilerin tamamen bitmediği ifade edildi.

Müstehcen görüntüler sonrası denetimler artmıştı

Haziran ayında Marmaris’te çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan müstehcen dans görüntüleri, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Yabancı turistlere rahatsızlık veren görüntülerin ardından Muğla, Antalya, Aydın ve Balıkesir valileri acil toplantı yaparak denetimlerin sıkılaştırıldığını duyurmuştu.

Demokrat Gündem

Exit mobile version