Kadıköy’de kapalı gişe oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe adeta golle başladı. 4. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Oğuz Aydın’ın sol ayağıyla attığı şık golle öne geçen sarı-lacivertliler, 11. dakikada Mason Greenwood’un ağları havalandırmasıyla skoru kısa sürede 2-0’a getirdi.
Erken gollerin ardından baskısını artıran konuk ekip Slavia Prag, 15. dakikada Guendouzi’nin savunmadan çıkarken yaptığı hata sonrasında Provod’un golüyle farkı bire indirdi.
SAKATLIK TARTIŞMASI VE KAÇAN FIRSATLAR
Mücadelenin 18. dakikasında köşe vuruşu sırasında rakip ceza sahasında düşürülen Nathan Ake, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerini Kojo Oppong’a bıraktı. Hakem Ricardo de Burgos’un devam kararı verdiği pozisyonun ardından oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan temsilcimiz, ikinci yarıda Nene ve Lukaku ile net fırsatlardan yararlanamadı. Kaleci Ederson ise yaptığı kritik kurtarışlarla kalesini gole kapattı.
90’DA GELEN YIKIM: SIRADAKİ RAKİP LİVERPOOL
Galibiyete çok yakın olan Fenerbahçe, maçın son anlarında kalesinde şok bir gol gördü. 90. dakikada Ayaosi’nin ceza sahasına gönderdiği ortada altıpas üzerinde topla buluşan Kacor, ağları havalandırarak skoru 2-2’ye getirdi.
Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca mücadele eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’ndeki puanını 2’ye çıkaran Fenerbahçe, gruptaki 4. maçında 4 Kasım tarihinde yine İstanbul’da İngiliz devi Liverpool’u ağırlayacak. İlk puanını alan Slavia Prag ise sahasında Arsenal ile karşılaşacak.