FETÖ’nün mahrem yapılanmasına operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği operasyonda FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı, bir şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütle bağlantılı olduğu iddia edilen kişilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma çerçevesinde, FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer aldıkları değerlendirilen 7 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Belirlenen adreslere gerçekleştirilen baskınlarda 6 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemleri için İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Yürütülen çalışmalarda, hakkında yakalama kararı bulunan bir diğer şüphelinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Soruşturmanın sürdüğü ve gözaltındaki kişilerin adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İlginizi çekebilir: Çiğli’de 4. fazın açılışı için geri sayım başladı

Demokrat Gündem

Exit mobile version