Fon soruşturması: İsviçre hesaplarına milyonlarca döviz transferi

Sermaye piyasalarındaki usulsüzlüklere ilişkin yürütülen fon soruşturmasında devasa boyutlardaki para hareketleri ortaya çıkarıldı. Şüpheli yöneticilerin fon iadelerinde temerrüde düşülmeden hemen önce İsviçre'deki banka hesaplarına toplamda 15 milyon dolar ve 25 milyon euro aktardığı belirlendi.

Fon soruşturması: İsviçre hesaplarına milyonlarca döviz transferi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında mali analiz ekipleri kritik tespitlere ulaştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, Pusula Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Yarız’ın hesabından İsviçre’deki Edmond de Rothschild Bankası nezdindeki bir hesaba 1 Eylül 2026 tarihinde yaklaşık 2 milyar 889 milyon lira (25 milyon euro) tutarında para transferi yapıldı.

Raporda ayrıca Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan’ın hesabından da 24 Ağustos 2026 tarihinde aynı bankaya yaklaşık 1 milyar 198 milyon lira (15 milyon dolar) aktarıldığı kaydedildi.

Temerrüt Öncesi Milyarlık Varlık Kaçırma Trafiği

Adli makamlar ve mali uzmanların dikkat çeken tespiti ise transferlerin zamanlaması oldu. Milyarlarca liralık devasa para hareketlerinin, fonların yatırımcılara yapacağı iade ödemelerinde temerrüde düştüğü 15-16 Eylül 2026 tarihlerinden hemen önce gerçekleştiği saptandı.

Soruşturma makamları; Pusula Finans Holding, Tera Yatırım Menkul Değerler, Hedef Holding ve Bulls Yatırım Menkul Değerler ile bağlı alt şirketlerin yöneticilerine ait 2024 yılından bu yana yapılan tüm kripto ve yurt dışı para transferlerinin MASAK tarafından detaylandırılmasını istedi.

Soruşturmada Bilanço: Gözaltılar ve Tutuklamalar Sürüyor

Genişleyen soruşturma kapsamında son olarak Pusula Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan ile Tera Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen ve şirket yöneticileri Alper Öztürk, Emre Alkin ile Kerem Alkin gözaltına alınmıştı.

Devasa mali boyuta ulaşan adli süreçte daha önce de 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 51 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve mal varlıklarına el koyma tedbirleri uygulanmıştı. Başsavcılığın sermaye piyasalarına yönelik incelemesi derinleşerek devam ediyor.

Fon soruşturması: İsviçre hesaplarına milyonlarca döviz transferi
Demokrat Gündem

Exit mobile version