CHP’den Adalet Bakanlığı’na ‘WhatsApp Grubu’ suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Adalet Bakanlığı'nın kurduğu bir "basın bilgilendirme WhatsApp grubu" üzerinden manipüle edilmiş tutuklu ifadelerini basına servis ettiğini öne sürdü. Vefat eden eski belediye başkanı Gülşah Durbay'a yönelik kurgulanmış bir "iftira çarkı" yürütüldüğünü belirten Gökçen, iktidar kanadına "Zamanında FETÖ'nün yaptığı itibar suikastlarını yapanlar, yarın aynı duruma düşecek" sözleriyle seslendi.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

DEMOKRAT GÜNDEM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, partisinin “Nisan Ayı İfade Özgürlüğü Raporu”nu kamuoyuyla paylaştı. Gökçen’in açıklamalarına, yargı süreçlerine dışarıdan müdahale edildiği iddiaları ve gazetecilere yönelik artan baskılar damga vurdu.

Olay örgüsünün merkezinde ise Adalet Bakanlığı’na yöneltilen ağır bir “manipülasyon ve kumpas” suçlaması yer aldı.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

“BAKANLIĞIN WHATSAPP GRUBUNDAN CIMBIZLANMIŞ İFADE SERVİS EDİLİYOR”

Tutuklu ifadelerinin Adalet Bakanlığı eliyle kasten çarpıtılarak sızdırıldığını iddia eden Gökçen, gazetecilerin haber kaynaklarına erişiminin cezalandırılırken iktidarın kendi algı operasyonlarını bizzat bakanlık koridorlarından yürüttüğünü savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, konuya dair, “Adalet Bakanlığı’nın oluşturduğu bir basın bilgilendirme WhatsApp grubu var. Soruşturma belgeleriyle ilgili bilgiler basına bizzat Adalet Bakanlığı tarafından servis ediliyor. Tutuklu ifadeleri Word dosyalarına alınıyor, cımbızlama yapılıyor ve bu ifadelere vurgular ekleniyor. ‘Bunlar yazılacak’ diye de servis ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi bu durumu paylaştığı zaman ise o WhatsApp grubu apar topar kapatılıyor” dedi.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

“ÖLÜNÜN HATIRASINA OPERASYON: İFTİRA İÇİN TUTUKLU GEZİYORLAR”

CHP’li Gökçe Gökçen’in gündemindeki en çarpıcı başlıklardan biri, kanser tedavisi gördüğü sırada vefat eden CHP Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik sistematik itibar suikastı iddiasıydı.

Tutukluların, Durbay aleyhine ifade vermeye zorlandığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Kendisini savunamayacak, kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmiş belediye başkanımıza iftira atsınlar diye tutuklu tutuklu geziliyor. Bir tane karaktersiz bulunup da ifade elde edilince hemen basına servis ediliyor. İşini ciddiyetle yapan gazeteciler cezaevindeyken Gülşah’a iftira atanlar ve ona iftira atılsın diye tutukluları zorlayanlar serbestçe aramızda dolaşıyor” sözleriyle süreci aktardı.

CHP’li kadın siyasetçilerin asılsız mahalle dedikoduları ve cinsiyetçi bir dille hedef alındığını vurgulayan Gökçe Gökçen, “Genç kadınları siyasetten bu şekilde uzaklaştıramayacaksınız. Ölünün hatırasına, kadının onuruna, insanın haysiyetine hedef alacak kadar düşmüşlerin bu düzenini değiştireceğiz” dedi.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

“FETÖ’NÜN İTİBAR SUİKASTLARINI HATIRLATTI”

İktidara ve yargı mensuplarına geçmiş dönemdeki davalar üzerinden çok sert bir uyarıda bulunan CHP Gökçen, siyasetteki iftira mekanizmasının sahiplerini vuracağını belirterek, “Sırf koltuk hırsı ve iktidarın devamı için, kirli ilişkilerinizi koruyabilmek ve operasyoncu Adalet Bakanı’na yaranabilmek için; genel başkanımız Sayın Özgür Özel’e, hayatını kaybetmiş yol arkadaşımıza ve masum insanlara attığınız hiçbir iftira ömrünüzün sonuna kadar peşinizi bırakmayacak. Zamanında FETÖ’nün operasyonlarında itibar suikastları yaparken ‘bu düzen hep böyle gidecek’ diye düşünenler bugün birbirlerinin yüzüne bile bakamıyorlar. Bugün insanların itibarına saldıranlar, yarın sizler de aynı duruma düşeceksiniz” ifadelerini kullandı.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı

“YOLSUZLUĞU YAZAN GAZETECİYE DAVA, YALAN SÖYLEYENE TEŞVİK”

Açıklamasında basın özgürlüğü raporunun detaylarına da inen Gökçen, hakkındaki iddianame kabul edilen ve ilk duruşması 5 Haziran’da görülecek olan gazeteci İsmail Arı’nın durumuna dikkat çekti.

Arı’nın; hakim ve savcı atamalarındaki usulsüzlükleri, vakıflardaki milyarlarca liralık para trafiğini ve Erdoğan ailesinin vakıf yönetimlerindeki rollerini ortaya çıkardığı için yargılandığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Açık kaynaklardan araştırma yapan gazeteciler hakkında davalar açılırken, yalan söylediği ortaya çıkan yorumcular teşvik edilmektedir. İsmail Arı’nın ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamalarıyla yargılanması, aslında tamamen gazetecilik faaliyeti sebebiyledir” diye konuştu.

CHP’li Gökçe Gökçen; İsmail Arı, Merdan Yanardağ, Alican Uludağ ve Pınar Gayıp başta olmak üzere tüm tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılması için çağrısını yineledi.

“HALK, VERGİLERİNİN NEREYE GİTTİĞİNİ ANLATANLARIN HAPSE ATILMASINI HAK ETMİYOR”

Nisan ayı İfade Özgürlüğü Raporu’nda yer alan “RTÜK’ün bir sansür kurumu olarak işlev görmesi, eleştirilerin hakaret sayılması ve anayasal protesto hakkının hedef alınması” gibi sekiz ana başlığa değinen Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, sözlerini vatandaşlara yönelik bir çağrıyla tamamladı, “Siyasetin bu kadar çirkinleşmesini hak etmiyorsunuz. Çocuk istismarcılarının serbest gezdiği, kadınların her gün öldürüldüğü, size vergilerinizin nereye gittiğini anlatanların hapiste olduğu bu düzeni hak etmiyorsunuz. Biz, insan gibi siyaset yapanların ve sizin için çalışanların ülkesini kurmak için bu adaletsiz düzeni değiştireceğiz” dedi.

CHP'den Adalet Bakanlığı'na 'WhatsApp Grubu' suçlaması: Gökçe Gökçen ifade özgürlüğü raporunu açıkladı
Demokrat Gündem

Exit mobile version