Görkem Duman’dan cezaevinden sert tepki: “Görevde olmadığım dönemin hesabı bana kesilemez”

Tutuklanarak görevden uzaklaştırılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yürütülen soruşturmadaki raporların ve iddiaların kendi dönemiyle ilişkilendirilmesine yazılı açıklamayla yanıt verdi. Göreve başlamadığı yıllara ait işlemlerin şahsına mal edildiğini belirten Duman, "Tam 104 gündür iddianamenin yazılmasını bekliyorum, yapılanlar kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir itibar suikastıdır" ifadelerini kullandı.

Görkem Duman’dan cezaevinden sert tepki: “Görevde olmadığım dönemin hesabı bana kesilemez"

Tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye hakkında devam eden adli soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporları ve basında yer alan haberlere ilişkin cezaevinden kapsamlı bir yazılı açıklama yaptı.

Soruşturmanın gizliliği ilkesine ve masumiyet karinesine duyduğu saygı nedeniyle bugüne kadar kamuoyu önünde açıklama yapmamaya özen gösterdiğini belirten Duman, göreve gelmesinden önceki dönemlere ait olayların kendisine yüklendiğini vurguladı.

Kendisine yönelik haberlerin bir algı operasyonuna dönüştüğünü ifade eden Görkem Duman, “2022 ve 2023 yıllarına kadar uzanan birtakım işlemlerin, şahsımın görüntüleri kullanılarak benim dönemimde gerçekleşmiş gibi kamuoyuna sunulmasını kabul etmiyorum. Devam eden ve gizliliği esas olan bir soruşturmanın içeriğinin basına yansıması, iddiaların kesinleşmiş gerçekler gibi sunulması haber verme ve eleştiri sınırlarını aşmaktadır. Bu; kamuoyunu yanıltma, halka yanlış bilgi verme ve şahsıma karşı yapılan bir itibar suikastıdır” diyerek iddialara sert tepki gösterdi.

“104 Gündür İddianamenin Yazılmasını Bekliyorum”

Görev yaptığı dönem ile önceki yönetim dönemleri arasındaki çizginin net bir şekilde çekilmesi gerektiğinin altını çizen Buca Belediye Başkanı Duman, göreve geldiği tarihi hatırlatarak adalet vurgusunda bulundu.

Kendisinin sadece kendi döneminden sorumlu tutulabileceğini kaydeden Görkem Duman, “Buca Belediye Başkanlığı görevine 8 Nisan 2024 tarihinde başladım. Hakkımdaki soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılacağına, gerçeklerin bağımsız yargı önünde ortaya çıkacağına ve adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Bunun için de tam 104 gündür iddianamenin yazılmasını bekliyorum. Ne başkasının sorumluluğunun bana yüklenmesini kabul ederim ne de kendi görev dönemime ilişkin herhangi bir hususta hukuk önünde hesap vermekten kaçınırım” değerlendirmesinde bulundu.

“Gizli Dosyanın Basına Sızdırılmasına Karşı Yasal Süreç Başlatıldı”

Soruşturma dosyasındaki gizli bilgi ve belgelerin basına ve sosyal medyaya sızdırılmasına da değinen Görkem Duman, hukuki adımların atıldığını açıkladı.

Basın özgürlüğüne ve eleştiri hakkına saygı duyduğunu ancak gerçeğin saptırılmasına izin vermeyeceğini aktaran Görkem Duman, “Gizlilikle yürütülmesi gereken soruşturma dosyasına ilişkin birtakım bilgi ve değerlendirmelerin basına yansıması ve özellikle benim göreve başlamamdan önce gerçekleşmiş bazı olayların şahsımla ilişkilendirilmesi nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunlu hâle gelmiştir.

Gerçeğe aykırı, şahsımı hedef alan ve özellikle görevde bulunmadığım dönemlere ait işlem ve olayları şahsımla ilişkilendirerek kamuoyunu yanıltan yayınlar avukatlarımca tespit edilmektedir. Ayrıca, gizliliği esas olan devam eden soruşturmaya ait bilgi ve belgelerin hangi şekilde basına ve sosyal medyaya ulaştığının ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim.

Bu kapsamda soruşturmanın gizliliğinin ihlali, gerçeğe aykırı isnatlar ve kişilik haklarımı ihlal eden yayınlar hakkında avukatlarım tarafından yasal yollara başvurulmuş olup bundan sonraki süreçte de suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bu hakların, bir kişinin görevde olmadığı dönemde gerçekleşen olayların o kişiye mal edilmesi amacıyla kullanılmasına sessiz kalmamız beklenemez” ifadelerini kullandı.

“Adaletin Tecelli Edeceğine ve Görevime Dönüp Hizmet Edeceğime İnanıyorum”

Açıklamasının son bölümünde Buca halkına ve görevine olan bağlılığına dikkati çeken tutuklu Görkem Duman, yargılama sürecinin ardından görevine döneceğine olan inancını dile getirdi.

Yaşadığı sürecin hizmet kararlılığını etkilemediğini belirten Görkem Duman, “Göreve geldiğim ilk günden itibaren tek önceliğim Buca’ya ve Bucalılara hizmet etmek oldu. Görev sürem boyunca aynı anlayışla çalıştım; karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen Buca’nın sorunlarını çözmek ve kentimize değer katmak için mücadele ettim.

Yaşadığım bu haksız süreç, Buca’ya olan bağlılığımı ve hizmet etme kararlılığımı değiştirmemiştir. Yakın zamanda adaletin tecelli edeceğine, yüce Türk yargısı önünde suçsuzluğumun kanıtlanacağına, çok sevdiğim Bucalı hemşerilerime kavuşacağıma inanıyorum.

Görevime döndüğümde de aynı inanç, aynı kararlılık ve aynı çalışma azmiyle Buca’ya ve değerli komşularıma hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

Görkem Duman’dan cezaevinden sert tepki: “Görevde olmadığım dönemin hesabı bana kesilemez"
Demokrat Gündem

Exit mobile version