İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen rüşvet ve ihaleye fesat soruşturmasında yeni bir operasyon dalgası yaşandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarırken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 14 kişiyi gözaltına aldı. Kalan 4 kişi için işlemler devam ediyor.
İBB soruşturması, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesinin ardından 19 Mart’ta başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamaları bulunuyor.
Gözaltına alınan isimler arasında Erdinç Karataş, Ahmet Kudu, Erdal Günaydın, Muzaffer Hacımustafaoğlu, Can Karataş, Abdullah Karataş, Metin Demirci, Oktay Nuri Çelik, Ali Haydar Özkazanç, Murat Timuçin Altıer, Deniz Erzincan, Ali Cüneyt Özdemir, Gülşen Çokyiğit ve Taylan Çokyiğit yer alıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı ve arama işlemlerinin eşzamanlı yürütüldüğünü belirtti. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gelişmeler bekleniyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TBMM’de sert tartışma: Varank ve Başarır arasında gerginlik