TBMM’de İmralı çıkmazı: Oylama cuma gününe bırakıldı

TBMM’de 5.5 saat süren kapalı görüşme sonrası beklenen oylama cuma gününe bırakıldı. Ertelemenin perde arkasında hangi gerekçeler var?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), “terörsüz Türkiye” süreci kapsamında faaliyet gösteren “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” bugün kritik bir kapalı oturum gerçekleştirdi. Gündemde, İmralı Cezaevi’ne yapılması planlanan ziyaret ile ilgili oylama yer alıyordu.

Ancak, yaklaşık 5 buçuk saat süren uzun görüşmelerin sonunda, İmralı’ya gidilmesi gündem maddesi üzerinde oylama yapılmadığı ve bu konunun görüşülmesinin cuma gününe ertelendiği öğrenildi. Komisyonun söz konusu oylama için cuma günü yeniden toplanması kararlaştırıldı.

MHP’Lİ YILDIZ: “EN KISA ZAMANDA GİDECEĞİZ”

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Komisyon Üyesi Feti Yıldız, “Cuma günü toplanacağız, en kısa zamanda da gideceğiz” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’DEN “KENDİ İMKANLARIMLA GİDERİM” AÇIKLAMASI

Bugünkü gelişmelerden önce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yapmıştı. Bahçeli, “Şayet Meclis’te kurulan komisyon bu çerçevede karar alamazsa, alırım yanıma üç arkadaşımı, kendi imkanlarımızla İmralı’ya gitmekten gocunmam, çekinmem, bir masa etrafında yüz yüze gelmekten de imtina etmem” demişti.

DİĞER PARTİ LİDERLERİNDEN TEPKİLER VE GÖRÜŞLER

Bahçeli’nin bu sözleri, siyaset sahnesinde farklı tepkilere yol açtı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Bahçeli’nin açıklamasını destekledi. Buna karşılık, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha önce de İmralı’ya ziyaret çağrısında bulunmuş ve 12 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Komisyonun cuma günkü toplantısında yapılacak oylamanın sonucu, İmralı’ya düzenlenecek olası bir ziyaretin yol haritasını belirleyecek.

Demokrat Gündem

Exit mobile version