ABD heyeti Pakistan’a gidecek: İran henüz hazır değil

ABD heyeti bir-iki gün içinde İslamabad'a gidiyor. Türkiye, Pakistan ve Mısır'ın arabuluculuğunda "savaşı bitirme" trafiği başladı.

ABD heyeti Pakistan'a gidecek: İran henüz hazır değil

Orta Doğu’daki savaşın dördüncü haftasında, silahların susması için en somut adım Pakistan’dan geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ABD ile İran arasındaki çatışmayı sonlandırmak amacıyla oluşturulan müzakere zemini kapsamında, üst düzey bir ABD heyetinin “bir veya iki gün içinde” İslamabad’a geleceğini duyurdu. Süreçte Türkiye ve Mısır da “kolaylaştırıcı” roller üstlenerek bölgesel bir barış koalisyonu kuruyor.

TRUMP’IN “SIR KÜPÜ” VE ÖZEL TEMSİLCİSİ GELİYOR

ABD basınında yankı bulan iddialara göre; Pakistan’a inecek heyette Başkan Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump’ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner yer alacak. Orta Doğu dengeleri üzerindeki etkisiyle bilinen Kushner’in bu temaslarda kilit rol oynaması bekleniyor.

İSLAH-I TAHİRAN ÇABALARI: İRAN HENÜZ HAZIR DEĞİL

Pakistan kaynakları, diplomasi trafiği sürerken İran yönetiminin “güvensizlik” nedeniyle masaya oturmaya henüz yanaşmadığını ifade etti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in 23 Mart’ta İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile yaptığı telefon görüşmesi, Tahran’ı ikna etme çabalarının en üst düzey adımı olarak nitelendirildi. Bölgesel güçler, İran’ı müzakere masasına çekmek için “arka planda” yoğun bir diplomasi yürütüyor.

ABD heyeti Pakistan'a gidecek: İran henüz hazır değil
Demokrat Gündem

Exit mobile version