İzmir açıklarında kurtarma operasyonu: 34 göçmen denizden kurtarıldı

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında, motoru arızalanarak sürüklenmeye başlayan lastik bottaki 34 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı.

İZMİR – İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında, motoru arızalanarak sürüklenmeye başlayan lastik bottaki 34 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyonla kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında 14 çocuğun bulunduğu bildirildi.

ACİL MÜDAHALE HAYAT KURTARDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Seferihisar açıklarında motoru arızalanan ve sürüklenmeye başlayan bir lastik botun yardım talebi üzerine bölgeye derhal bir Sahil Güvenlik gemisi sevk edildi. Ekiplerin zamanında müdahalesiyle lastik bottaki 14’ü çocuk toplam 34 düzensiz göçmen güvenli bir şekilde kurtarıldı.

KARA OPERASYONUNDA 7 GÖÇMEN YAKALANDI

Öte yandan, Menderes ilçesinde görev yapan Sahil Güvenlik Kolluk Destek Timi ve Sahil Güvenlik Özel Harekat Timi tarafından kara üzerinde gerçekleştirilen ayrı bir operasyonda ise 2’si çocuk 7 düzensiz göçmen daha yakalandı.

GÖÇ İDARESİ’NE TESLİM EDİLDİLER

Hem denizden kurtarılan hem de karada yakalanan tüm düzensiz göçmenler için gerekli idari işlemlerin tamamlanmasının ardından, göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizlerdeki arama-kurtarma faaliyetleri ve düzensiz göçle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdürüleceğini açıkladı.

Demokrat Gündem

Exit mobile version