Kamu kurumlarındaki mülakat sistemi, bu kez İzmir’den bir başarı hikayesini gölgeledi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı Gelir Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı’nda 93 puanla İzmir birincisi ve Türkiye altıncısı olan İsmail Salih Hızarcı, sözlü mülakatta 45 puan verilerek elendi.
Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu olan 26 yaşındaki Hızarcı, yaşadığı hayal kırıklığının ardından geçimini sağlamak için kurye olarak çalışmaya başladığını söyledi.
“ELENDİĞİMİ GÖRÜNCE YIKIM YAŞADIM”
Sözlü mülakat mağduru İsmail Salih Hızarcı, “Çiftçi bir ailenin çocuğuyum. İl birincisi oldum, Türkiye altıncısı oldum ama elendiğimi görünce yıkım yaşadım. Erzurum’da iş bulamadım, İzmir’e geldim. 20 aylık emeğim yok sayıldı. Cumhuriyete ve liyakat ilkesine inanarak dersime çalıştım ama hayatım zehir oldu” sözleriyle duygularını paylaştı.
Hızarcı, yalnızca bu sınavda değil, Milli Emlak Uzman Yardımcılığı sınavında da benzer bir durum yaşadı. Yazılıda 83 puan alan Hızarcı’ya, mülakatta 69 puan verilerek 70 barajının altında bırakıldığı belirtildi.
CEMİL TUGAY HIZARCI İLE BİRARAYA GELDİ
Sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu hikâye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da dikkatini çekti. Başkan CemilTugay Hızarcı ile bir araya geldi ve mağduriyetini dinledi.
Hızarcı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam edilmesi için gerekli süreçlerin başlatıldığı kaydedildi.
Olay, kamu alımlarında uzun süredir tartışılan mülakat sisteminin adaleti konusunu yeniden gündeme taşıdı.
İlginizi çekebilir: 1881’den sonsuza: İzmir, Ata’sının izinde yürüyor
