İzmir’de hafta fırtına ve sağanakla başlıyor

Meteoroloji verilerine göre İzmir, yeni haftaya fırtınayla başlayacak. Kentte hava sıcaklıkları 22–27 derece arasında değişirken Salı günü kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. İşte İzmir’in önümüzdeki 5 günlük hava durumu raporu.

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ- Yağışlı bir haftayı geride bırakan İzmir, yeni haftada adeta dört mevsimi birden yaşayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre kentte hafta, etkili rüzgarlarla başlayacak. Rüzgarın hızının yer yer 44 kilometreye kadar çıkması beklenirken, ortalama hızın 25 km/sa civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın özellikle deniz ulaşımını aksatabileceği uyarısı yapıldı. Kentte bugün fırtınanın özellikle sahil ilçelerinde ve körfezde hissedileceği belirtildi.

Salı günü kuvvetli yağış uyarısı

Uzmanlar, pazartesi akşam saatlerinde başlayacak yağışın salı sabahına karşı şiddetini artıracağını açıkladı. Salı günü kent genelinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve iri dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını önerdi.

İlçelerde ve kent merkezinde etkili olacak

Bergama, Kınık, Dikili, Aliağa, Menemen, Bornova, Kemalpaşa, Bayındır, Torbalı ve Menderes ilçelerinde yağışın daha yoğun olacağı tahmin ediliyor. Bu ilçelerde metrekareye kısa süre içinde 45–60 mm yağış düşebileceği bildirildi.

Kent merkezinde ise akşam ve gece saatlerinde yerel gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği öngörülüyor. Foça, Karaburun, Güzelbahçe, Seferihisar, Narlıdere, Balçova, Karabağlar, Gaziemir, Konak, Buca, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Selçuk, Tire, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ’da ise metrekareye 15–30 mm yağış düşmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıkları

İzmir’de yeni haftada en düşük hava sıcaklığının 14 derece, en yüksek sıcaklığın ise 27 derece olması öngörülüyor. Çarşamba gününden itibaren cuma gününe kadar parçalı bulutlu ve zaman zaman güneşli havanın hakim olması bekleniyor.

Yurt genelinde hava durumu

Meteoroloji raporlarına göre, bugün Marmara ve Ege bölgelerinde, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde ve Karadeniz’in iç kesimlerinde saatte 70 kilometreye kadar ulaşacak fırtına bekleniyor. Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri, Ankara ve Çankırı’nın batı ilçeleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’de gökgürültülü sağanak yağış görülecek.

Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgasının özellikle Marmara ve İstanbul’da pazartesi öğle saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Erzurum, Kars, Ardahan ve Gümüşhane’nin yüksek kesimlerinde ise kar yağışı görülebilir.

Bugün bazı kentlerde beklenen sıcaklıklar

Kırklareli: 21°C

İstanbul: 25°C

Denizli: 28°C

İzmir: 26°C

Adana: 28°C

Ankara: 24°C

Samsun: 28°C

Malatya: 23°C

Diyarbakır: 26°C

Gaziantep: 25°C

Demokrat Gündem

Exit mobile version