İzmir’de kavurucu sıcaklar sürecek: Hafta sonu serinleme bekleniyor

Türkiye genelinde sıcak hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre hafta sonuna doğru sıcaklıklarda kısmi bir düşüş bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası bu hafta da devam edecek.

Uzmanlar, özellikle gün ortasında dışarı çıkılmaması, bol sıvı tüketilmesi ve güneş çarpmasına karşı önlem alınması konusunda uyarılarda bulunuyor.

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-İzmir’de de yüksek sıcaklıklar yeni haftada etkisini sürdürecek. Ancak hafta sonuna doğru kentte bir miktar serinleme bekleniyor.

Meteorolojik tahminlere göre, kent merkezinde sıcaklıklar 2 ila 3 derece arasında düşerken, iç kesimlerde bu düşüş 5 dereceye kadar ulaşabilecek.

Cuma gününden itibaren kuzeybatı yönünden esmesi beklenen rüzgarların etkisini artırmasıyla birlikte, hissedilen sıcaklıklarda da azalma görülecek.

Uzmanlar, özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar için dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Başkan Eşki duyurdu: İzmir’in en güzel bisiklet parkı açılıyor

Demokrat Gündem

Exit mobile version