İzmir’de, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, liderliğini E.B.’nin yaptığı suç örgütüne büyük darbe vuruldu.
İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Nitelikli yağma’, ‘Tefecilik’ ve ‘Kasten yaralama’ suçlarından aranan şüpheliler için eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Buca, Torbalı ve Çeşme ilçelerinde belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda, suç örgütü lideri E.B. ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.
Baskınlarda 1 otomatik tabanca (UZİ), 3 tabanca, 2 av tüfeği, 1 hücum yeleği ve 158 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bir diğer şüphelinin ise işlemleri devam ediyor.
İlginizi çekebilir: Başkan Tugay: “Dünyaya örnek olacağız”