12 Ocak’ta Yenitepe Mahallesi’nde meydana gelen olayda, ATM’ye para yükleyen iki banka personeli silah zoruyla etkisiz hale getirilmiş, plastik kelepçeyle bağlanarak etkisiz bırakılmıştı.
Şüpheliler; 13 milyon 162 bin 780 TL, 10 bin 300 Dolar, 6 bin 540 Euro ve 100 Sterlin nakit parayı alarak kayıplara karışmıştı.
Gasp bürodan kusursuz takip
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameraları ve teknik takip sonucu şüphelilerin izini sürdü. Yapılan eş zamanlı operasyonlarla; C.M., M.M., F.A., M.O.Ç., A.F.G., R.O., M.Ş., M.A., Ş.Ö. ve 16 yaşındaki M.E.A. gözaltına alındı.
Paralar ve silahlar ele geçirildi
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda polisin ulaştığı sonuçlar, soygunun boyutunu gözler önüne serdi:
- Silahlar: 5 ruhsatsız tabanca, 7 şarjör, çok sayıda fişek ve 1 ruhsatsız av tüfeği.
- Paralar: Gasbedilen paranın büyük bir kısmı saklandığı yerlerde bulundu ve bankaya iade edilmek üzere muhafaza altına alındı.
Yargı kararı: 8 kişi cezaevinde
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden:
- Tutuklananlar: C.M., M.M., F.A., M.O.Ç., A.F.G., M.Ş., M.A. ve suça sürüklenen çocuk M.E.A.
- Adli Kontrol: Ş.Ö.
- Serbest Bırakılan: R.O. (Savcılık ifadesi sonrası).
