İzmir’deki taksici cinayetinde iddianame hazır: İstenen cezalar belli oldu!

İzmir'de taksi şoförü Deniz Örer'i (52) tabancayla öldürüp aracını ve parasını gasbeden tutuklu sanık Doğuş Meşe (24) hakkındaki iddianame tamamlandı. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık hakkında müebbet ve 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İzmir'deki taksici cinayetinde iddianame hazır: İstenen cezalar belli oldu!

09 Mart 2026 gecesi saat 23.30 sıralarında Konak ilçesi Hurşidiye Mahallesi’nde meydana gelen ve tüm Türkiye’yi sarsan taksici cinayetinde adli süreç hızlandı.

Evli ve bir çocuk babası taksici Deniz Örer’i acımasızca katleden Doğuş Meşe’nin yargılanacağı dava için hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

ARAÇ İÇİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ 

Soruşturma dosyasında yer alan araç içi kamera görüntüleri, cinayetin vahşetini gözler önüne serdi. İddianameye yansıyan detaylara göre olay gecesi yaşananlar şu şekilde gelişti: Şüpheli Doğuş Meşe, eski çalıştığı tekstil atölyesinden valizini aldıktan sonra Karşıyaka’ya gitmek üzere Deniz Örer’in taksisine bindi.

Taksimetrenin ne kadar tutacağını soran Meşe, Örer’in “700 TL tutabilir” yanıtı üzerine “1000 lirayı geçmez değil mi?” dedi. Ardından sürücüye arkadan sessizce yaklaşan Meşe, tek el ateş ederek Örer’i öldürdü ve cesedini araçtan sokağa attı.

Cinayetin ardından gasp ettiği taksiyle kaçan Meşe’nin, yolda bir kadın arkadaşını araca aldığı, maktulün çantasındaki paraları gasp ederek bir kısmını yanındaki kadına verdiği anlar da saniye saniye kameralara yansıdı.

‘KÜFÜR ETTİ’ SAVUNMASINA RET 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Meşe’nin “Bana küfrettiği için vurdum” şeklindeki savunmasına da itibar edilmedi.

Savcılık, Örer’in küfretmesini gerektirecek hiçbir durumun olmadığını belirterek, sanığın bu iddiasının alacağı cezayı hafifletmeye (haksız tahrik indirimi) yönelik bir kurgu olduğunu vurguladı.

İSTENEN CEZA NE OLDU? 

İzmir 4.’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Doğuş Meşe hakkında , “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis,  ‘gece vakti silahla yağma” suçundan: 15 yıla kadar hapis ve “ruhsatsız silah ve mermibulundurma” suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istendi. 

Tutuklu sanık Meşe, davanın ilk duruşması için 23 Haziran 2026 tarihinde hakim karşısına çıkacak.

İlginizi çekebilir: CHP Lideri Özel’den Ak Partili İnan’a sert sözler: ‘Herkes layığıyla beraber’

İzmir'deki taksici cinayetinde iddianame hazır: İstenen cezalar belli oldu!
Demokrat Gündem

Exit mobile version